Prosba o pomoc

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

Prosba o pomoc

Příspěvekod MargaretaF » stř bře 19, 2025 9:44

Je tady nejaky badatel, ktery si toufne na dohledavani zidovskych predku? Jiz jsem nasla meho cloveka, tedy predka, u nehoz chybi zapis o vyznani, hledam dukaz, u jakehokoli pribuzneho. Dekuji za reakce. Jsem k zastizeni na 774944300.
MargaretaF

Re: Prosba o pomoc

Příspěvekod Mistr Jan » stř bře 19, 2025 9:57

Zkuste prosím připsat všechny nalezené údaje o hledaném předkovi a odkazy na nalezené záznamy. Fórum Vám určitě pomůže i se židovskými předky, ale takhle se nikdo nemá čeho chytit.
J.
Mistr Jan

Oblast pátrání: okresy Kladno, Rakovník, Beroun, Kutná Hora, Opava, Tábor, Písek, ale i jiné
Rodokmen online: https://www.myheritage.cz/site-779315361/

Re: Prosba o pomoc

Příspěvekod Zora » stř bře 19, 2025 10:27

Margareto, odpovídala jsem Vám na Váš předchozí dotaz celkem obsáhle. Žádala jsem Vás o uvedení konkretních osob, míst a období.

Rosenzweigovi
viewtopic.php?f=33&t=62461&p=290506&hilit=rosenzweig%2A#p290506

Ani jste nereagovala.
Obávám se, že zde prvotně fórum není proto, abychom Vám něco dohledávali, ale rádi Vám s tím pomůžeme.

Vyznání konkretního člověka v uvedené matrice je, jen jste ho přehlédla. ¨Musíte vložit nalezené matriční záznamy spolu s odkazy .
Respektujte pravidla fóra, píšu to už podruhé, telefonovat Vám tedy určitě nebudu, proč? ¨

Možná by pomohlo, abyste si našla placeného genealoga. Tomu snad podrobnosti sdělíte.
¨
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Hledám pomoc