Vycházela jsem z předpisů, které panovaly. Neznám případ, kdyby si někdo dopsal, nechal dopsat nebo by mu snad byl dopsán otec... Nenapadá mě, jak by to šlo udělat .
Úmrtní list se většinou vypisoval podle občanského průkazu, tak snad tam byl otec uveden? Tohle už fakt nevím, nic mě nenapadá, ani nějaká teorie...
Kde pátrat, to taky nevím, tu oblast neznám...
Já bych asi napsala na matriční úřad v Českých Budějovicích, popsala situaci, nemanželské dítě bez uvedeného otce, v úmrtním listě i matričním záznamu Z se ale otec vyskytuje. Nastala někde chyba, nebo byl otec na základě nějakého dokladu doplněn? ... kam se obrátit...
Já třeba vůbec netuším, kde a zda vůbec se shromažďují doklady, podle kterých byla vyhotovena občanka...
V tomhle fakt poradit nemohu, neumím, z hlediska genealogického a řekněme právního se zajímám o dění, tak do první republiky

.
Ještě mě napadlo najít sčítací lístky pro svobodnou matku Královou, zda se tam nevyskytuje nějaká informace... Jak kolem narození syna, tak i v pozdější době, zda spolu třeba nežili, nebo se nějak nemohli znát... Spíš nad tím ale přemýšlím jen proto, že jsou to dostupné doklady....
Z
edit - zcela jistě se vedly opis, opisy matrik. Je možné, že rozhodnutí o uvedení otce bylo zapsáno pouze v některé matriční knize...