VYŘEŠENO - Nemůžu najít konkrétní záznam

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

VYŘEŠENO - Nemůžu najít konkrétní záznam

Příspěvekod pavelmacku » pon bře 07, 2016 17:15

Zdravím všechny,

snažil jsem se najít jeden záznam o narození a i když znám přesné datum i místo, tak ho nemůžu najít.

Vincenc Macků narození 15.3.1839 v Rosičce.
Záznam o úmrtí: http://oi64.tinypic.com/2enookg.jpg

Našel jsem jen jednu Rosičku a to v okresu Žďár, pro tuto malinkou obec v tomto období existují 2 matriky. Za rok se tam narodili tak 2 děti, takže není problém najít to konkrétní datum, ale záznam nikde... Jinak otec je Michal Macků.

Záznamy pro narozené v Rosičce 1839
I: http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=50
II: http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... ?strana=18

Tak bych se chtěl zeptat, jestli někdo nevidí něco, co jsem třeba já přehlédl.
Naposledy upravil pavelmacku dne pon bře 07, 2016 18:16, celkově upraveno 1
pavelmacku

Oblast pátrání: Lysice, Černá Hora, Kunštát, Bořitov, Brno - rod Macků, Sokolíčkovi, Stejskalovi, Musilovi

Vanovice, Velká Roudka, Cetkovice, Světlá, Jednov-Suchdol - rody Paroulkovi, Kučerovi

JV Čechy, Slovensko, Severní Rakousko - Kohoutkovi, Straussovi, Götzovi, Steckbauerovi

Re: Nemůžu najít konkrétní záznam

Příspěvekod Homelessbar » pon bře 07, 2016 17:47

Tu u Jindřichova Hradce jste zkusil? https://cs.wikipedia.org/wiki/Rosi%C4%8 ... _Hradec%29 či případně další 3 Rosičky v okolí Jindřichova Hradce
Homelessbar

Oblast pátrání: Morava

Příspěvekod pavelmacku » pon bře 07, 2016 17:49

Děkuju za tip, zkusím se podívat. Je to už docela z ruky ale zkoušku nic nedám.
pavelmacku

Oblast pátrání: Lysice, Černá Hora, Kunštát, Bořitov, Brno - rod Macků, Sokolíčkovi, Stejskalovi, Musilovi

Vanovice, Velká Roudka, Cetkovice, Světlá, Jednov-Suchdol - rody Paroulkovi, Kučerovi

JV Čechy, Slovensko, Severní Rakousko - Kohoutkovi, Straussovi, Götzovi, Steckbauerovi

Příspěvekod ductrix » pon bře 07, 2016 17:53

Rosiček je nebo bylo víc, viz Historický lexikon obcí
Rosička.jpg
Ty Marcela
ductrix

Oblast pátrání: Boží Dar, Krásná Lípa, Kutná Hora, Semilsko, střední Čechy

Příspěvekod pavelmacku » pon bře 07, 2016 18:01

Děkuju moc, zkusil jsem Rozsíčku, což je obec nejblíž Lysicím a našel jsem ho. I když datum je trošku jiné, tak sedí rok i jména rodičů.
http://actapublica.eu/matriky/brno/proh ... strana=297
pavelmacku

Příspěvekod Karla55 » pon bře 07, 2016 18:19

Rozsíčka (Rossitska) okres Blansko

MZA Brno - matrika Sulíkov 805, sken 297 - 7.3. 1839 dům 22 - Winzenz, o. Michael Maczkú
Karla55

Oblast pátrání: Lysá n. Labem a okolí, Novojičínsko, Východní Čechy, Budišov n. Budišovkou a okolí

Příspěvekod pavelmacku » pon bře 07, 2016 18:27

Karla55 píše:Rozsíčka (Rossitska) okres Blansko

MZA Brno - matrika Sulíkov 805, sken 297 - 7.3. 1839 dům 22 - Winzenz, o. Michael Maczkú

Děkuji, můžu se zeptat jak jste to našla? Podle nějakého indexu?
pavelmacku

Re: VYŘEŠENO - Nemůžu najít konkrétní záznam

Příspěvekod Karla55 » pon bře 07, 2016 20:57

V rejstříku něm., lat. a dnes neplatných českých názvů ze SOA Brno (teď zaboha nemůžu najít, kde jsem tam to pdf stáhla) jsem se dozvěděla, že se Rosička psala také Rozsíčka.
Ten index je Sulíkov 815, obr. 66, páté jméno vlevo nahoře. Tam je sice Michal, ale podívala jsem do matriky a tam byl Vinzenz. Chyby v indexech jsou časté.
Karla55

Oblast pátrání: Lysá n. Labem a okolí, Novojičínsko, Východní Čechy, Budišov n. Budišovkou a okolí

Re: VYŘEŠENO - Nemůžu najít konkrétní záznam

Příspěvekod pavelmacku » úte bře 08, 2016 17:31

Děkuju moc za odpověď
pavelmacku

Zpět na Hledám pomoc