Sourozenci Toušovi

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

Sourozenci Toušovi

Příspěvekod Lenik.Sutrik » pon črc 13, 2015 22:59

Dobrý večer, ráda bych Vás poprosila o pomoc. Již několik měsíců hledám narození Václava Touše.

Povedlo se mi najít jeho sestru Marii ze Strebišova 19 ( 7. zápis)
http://www.portafontium.eu/iipimage/300 ... =493&h=209

otec: Matěj Touš podruh syn Vojtěcha Touše sedláka ze Strebišova 19 Apolleny matky rozené Toušové ze Strebišova 10
matka: Anna dcera Františka Flanzra domkáře z Chumu 14 Maria matky rozené Kairovy z Chumu na statku Kundratickém

Asi jsem našla také jeho bratra Josefa z Hořejšího Těšova, ale nejsem si jista, že jsem dobře přečetla místo ( 4. zápis)
http://www.portafontium.eu/iipimage/300 ... =710&h=301
a také nevím, zda Josefovi rodiče jsou ti samí jako u Marie. Možná čtu co bych chtěla, aby tam stálo a né co tam doopravdy stojí psáno.

Pokud jsem skutečně našla sourozence, budu vděčná za každou radu a pomoc, kde hledat dalšího bratra Václava ( kolem roku 1850)
Prohledávala jsem matriky mezi Strebišovem a Chumem, ale je to beznadějné, Václava né a né najít.

Děkuji za všechny rady jak se dostat ze slepé uličky.
Lenik.Sutrik

Re: Sourozenci Toušovi

Příspěvekod Monty » ned říj 04, 2015 10:48

Hezký den,
mám v rodokmenu Toušovy ze Střebišova. Vašeho Václava jsem sice nenašla (zatím tuto větev nemám úplně "kompletní"), ale mohu vám napsat alespoň obce, ve kterých mám zatím Toušovy nalezené:
Jan Touš (1803 - 1859) žil v Blizanovech.
Anna Toušová, provd. Šilhavá pocházela z Pečetína, provdala se do Střebišova (syn Josef nar. cca 1860).
Další Toušovou (provd. Voskovou) mám v Kroměžlicích.
Vojtěch Touš, narozený ve Střebišově měl dva syny narozené ve Střebišově, jednoho v Mlynářovicích.
Druhý Vojtěch Touš měl prvního syna jako nemanželského (narodil se v bydlišti své matky, ve Střebišově), ostatní jeho děti už v Mlynářovicích - po sňatku.
Monty

Oblast pátrání: Nepomucko, Klatovsko, Blatensko, okolí Zdíkova

Re: Sourozenci Toušovi

Příspěvekod Tylda » čtv říj 08, 2015 13:34

Dobrý den.

Josef se narodil 3. 2. 1852 - Ober Kornsalz (Hořejší Kružec) č. 2.

Rodiče jako u Marie, jedině otec již není jen podruhem, ale domkářem (Klein Häusler) v obci Hořejší Kružec č. 2.
První dědeček Vojtěch (Adalbert) Touš již nežil při sňatku.
Druhý dědeček František Flanzer také již nežil při sňatku. Sňatek dne 22. 8. 1848:
http://www.portafontium.eu/iipimage/300 ... =299&h=190

Václav Touš se mohl narodit:
- v rodné obci otce – Střebišov (Třebíšov) č. 19
- v Hořejším Kružci č. 2

Zdraví Tylda :)
Tylda

Zpět na Hledám pomoc