České Heřmanice

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

České Heřmanice

Příspěvekod galulois » pon zář 21, 2015 20:44

Hledám na familysearch matriky Českých Heřmanic. Potřebuju tam jenom nakouknout a nechci si je celé stahovat ze Zámrsku. Tam tvrdí, že konkrétně Tisová patří pod ty Heřmanice, pod co ale patří ony? Jela jsem Chrudim, Pardubice, Svitavy, Ústí nad Orlicí a nevidím je. Přitom jsem si skoro jistá, že už jsem tam někdy byla nakouknout. Pomůžete? Dík
galulois

Oblast pátrání: Ivanovice na Hané, Pucov (Třebíč) a Domoradice (vys. mýto)

Re: České Heřmanice

Příspěvekod JSH » úte zář 22, 2015 10:46

Podle inventárního seznamu v Zámrsku jsou České Heřmanice po roce 1710 samostanou farou. Do tohoto roku pod Brandýsem nad Orlicí a poznámka -ojediněle se záznamy vyskytují ve Vysokém Mýtě (17. století) Pokud hledáte katolické matriky.
Pokud jde o Tisovou - 17. století pod Brandýsem nad Orlicí, poté pod Českými Heřmanicemi.

S familysearch bohužel nemám zkušenosti.
JSH

Zpět na Hledám pomoc