Josef Palacký Vrčeň

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

Josef Palacký Vrčeň

Příspěvekod Liba » úte srp 25, 2015 19:02

Mohl by mně někdo podat informace o rodu Palackých z Vrčně a Čečovic? Našla jsem významného rodáka z Vrčně brigádního generála Josefa Palackého nar. 13.6.1888 v zemědělské rodině / u Lišků/, zemřel 10.8.1938 v Praze. Chtěla bych vědět jak tato větev Palackých z Vrčně a Čečovic souvisí s rodem Palackých z Hodslavic a nebo od jinud.
Liba

Oblast pátrání: Hodslavice, Bludovice, Vrčeň, Čečovice,

Re: Josef Palacký Vrčeň

Příspěvekod jirkabart » úte srp 25, 2015 21:37

Rod Palackých z Čečovic mám mezi svými předky. Nejstarší nalezenou osobou z tohoto rodu je Matěj Palacký šenkýř z Čečovic (cca 1684 - 15.3.1752). Mám podchyceno 7 dětí narozených mezi 1727-1739, které měl s manželkou Magdalenou (cca. 1696 - 7.12.1776).

Tento Matěj Palacký je Vámi zmíněného generála Josefa Palackého 4xpra dědeček.

Odkud do Čečovic Palačtí přišli mi bohužel zatím není známo.
Pátrám především na jižním plzeňsku, klatovsku a královehradecku.
jirkabart

Oblast pátrání: plzeňský kraj: přešticko, švihovsko, žinkovsko, nepomucko
královéhradecký kraj: severně od Nechanic

Re: Josef Palacký Vrčeň

Příspěvekod Dawid » stř srp 26, 2015 0:17

Kdyby se Vám to hodilo, tak přinejmenším moravští Palačtí se jmenují podle vsi Palačov, ze které všichni pocházejí. Což tedy neznamená, že jsou nutně všichni příbuzní.
Dawid

Zpět na Hledám pomoc