Tak zase jednou... jsou to příbuzní?

Hledáte pomoc při pátrání třeba ve vzdáleném archivu? Potřebujete zjistit nějakou lokální informaci? Nevíte si rady se svým genealogickým projektem? Toto je sekce pro vás!
Pravidla fóra
1. PŘEDMĚT ZPRÁVY. Prosím, snažte se uvést předmět zprávy stručně a co nejvýstižněji
2. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny do začátku nadpisu v prvním příspěvku VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.

Tak zase jednou... jsou to příbuzní?

Příspěvekod Karel75 » čtv črc 09, 2015 9:47

Rád bych se obrátil na zdepřítomné badatele o názor, zda pánové
na fotografiích by mohli být díky své ( ne/podobnosti ) příbuzní.
děkuji,
Karel75
http://LeteckaPosta.cz/883731078
Karel75

Oblast pátrání: Čáslav - Tupadly, 'Strampouch, Jičín/sko (Hradištko), Velká a Malá Úpa

Re: Tak zase jednou... jsou to příbuzní?

Příspěvekod Karolina Vernerova » čtv črc 09, 2015 10:35

Nevíte, která je starší? Nechci podle kvality tvrdit, že ta vpravo- možná že ne.... takhle bych řekla vpravo otec, vlevo syn- stejná ústa a promiňte tu legrácku- uši: z pohledu pravé ucho větší....

snad podle typu límečku a obleku lze poznat, zda jde o stejnou generaci, ale to já nevím....

ale když chcete jen tip do loterie....
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Re: Tak zase jednou... jsou to příbuzní?

Příspěvekod janamic » čtv črc 09, 2015 12:56

Nezávisle jsem dospěla k podobnému názoru jako Karolína: pravé foto je starší - nejsou ze stejné generace, nějaké znaky mají osoby podobné -ústa, licní kosti, hluboko posazené oči i tvar očí. Uši podle mne úplně jiné a hlavně jiný tvar lebky - pokud bylo se mělo jednat o otce a syna, bylo by dobré vidět i snímek matky.
Miana
janamic

Oblast pátrání: Podbrdský kraj, Prácheňský kraj, Jižní Čechy, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Zpět na Hledám pomoc