Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
MartinaMP píše:...dá se tedy usuzovat, že pochází Jihočeského kraje?
MartinaMP píše:Ještě než se vydám někam do terénu, pozkoušela jsem různé weby o příjmeních, ale nikdy mi nevypadlo nic k původu (vlastně nevypadlo vůbec nic, ani příjmení samotné), dá se tedy usuzovat, že pochází Jihočeského kraje?
Zora píše:našla sjem MartiněMP celý rodokmen)), tak si to může užít i bez hledání.Zora
MartinaMP píše:Tak teď jste mě poněkud zaskočili. Zoro, jak to myslíte "našla jsem MartiněMP celý rodokmen"?? Jste přímění zadala někam do vyhledávače, nebo jste se o toto přímení zajímala?
Ano, začala jsem asi ve čtvrtek, ale už jsem od báby našla asi 5 kolen včetně množství sourozenců (no musím se pochlubit, i když oproti Vám...). Ale je fakt, že ti si pro sňatek došli nejdál na konec dědiny. A u dědy jsem u roku 1809 (a tady byli především nevěsty světačky). Ale teď jsem si tak uvědomila, že já mám v genech asi spíš od báby nechuť někam cestovat. Je to opravdu zajímavé tady ta věda.
Martin Jílek píše:Zora píše:našla sjem MartiněMP celý rodokmen)), tak si to může užít i bez hledání.Zora
A není to škoda?Hledání je na tom to nejhezčí.
Zpět na Původ příjmení, příjmení podobná
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník