Uložení indikačních map

Nevíte si s vaším programem rady? Napište sem, a jistě Vám někdo rád poradí.

Uložení indikačních map

Příspěvekod GENEAL0G » ned bře 03, 2013 20:39

Umíte někdo ve vysokém rozlišení stáhnout indikační mapu apř. z
Kód: Vybrat vše
http://archivnimapy.cuzk.cz/
? Jak na to? :idea:
Díky, geneal0g. :oops:
GENEAL0G
 
Příspěvky: 10
Registrován: stř úno 06, 2013 17:05

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod Radix » ned bře 03, 2013 21:19

Zrovna odtud to myslím nejde.
Radix
 
Příspěvky: 1752
Registrován: úte led 08, 2013 19:54

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod Milan Wölfl » pon bře 04, 2013 19:06

u českých skic to jde, je to jen opět mírně náročnější, viz. obrázkový návod...
Nejdříve si najdeme potřebnou skicu:
Obrázek
Přiblížíme si potřebný výsek na optimální zobrazení a pravým tlačítkem klikneme na jednu část mapy, kterou bychom chtěli uložit. V kontextovém menu vybereme "Kopírovat adresu obrázku":
Obrázek
Spustíme textový editor (stačí Notepad, Poznámkový blok) a zkopírovanou adresu do něj vložíme, takto:
Obrázek
Obrázek
Část adresy (odkazu na obrázek) je potřeba upravit na vyšší rozlišení (nad 800px už byly s načítáním problémy, proto raději volte těch 800):
Obrázek
Upravenou adresu zkopírujte:
Obrázek
Zkopírovaný odkaz stačí vložit do nového okna prohlížeče a načíst:
Obrázek
Výsledný obrázek už lze rovnou uložit:
Obrázek

Při ukládání je potřebný systém, lze tak uložit celou skicu. Jednotlivé segmenty se dají pospojovat v nějakém grafickém editoru (Adobe Photoshop, GIMP,...)
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Uživatelský avatar
Milan Wölfl
 
Příspěvky: 1726
Registrován: úte pro 27, 2011 15:14
Bydliště: Lišov u Českých Budějovic
Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod Radix » pon bře 04, 2013 19:23

Myslím, že v tomto případě je snazší udělat snímek obrazovky. Rozlišení je řádově stejné.
Radix
 
Příspěvky: 1752
Registrován: úte led 08, 2013 19:54

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod Milan Wölfl » pon bře 04, 2013 20:58

Když zrovna nejsu přetížené servery, generuje se mi i pro rozlišení 1500x1500...
Určitě by to šlo i naskriptovat, ale bohužel, na to jsou tu jiní machři :)
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Uživatelský avatar
Milan Wölfl
 
Příspěvky: 1726
Registrován: úte pro 27, 2011 15:14
Bydliště: Lišov u Českých Budějovic
Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod Radix » pon bře 04, 2013 21:07

I když dám rozlišení 1000x1000, píše to

Web application error. Image size out of range.
Radix
 
Příspěvky: 1752
Registrován: úte led 08, 2013 19:54

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod Milan Wölfl » pon bře 04, 2013 22:02

Pravda, už zase error. Asi limity serverů proti přetížení...

Ale jde stahovat i dávkově, koukám, že si stačí do Firefoxu nainstalovat doplněk DownThemAll a pak jen párkrát kliknout ;)

Vybrat stránku, pravý klik do záhlaví, v kontextovém menu vybrat DownThemAll
Obrázek
Obrázky a vnořené soubory > vybrat všechny (CTRL+A) > Označit vybrané položky
Nastavit "Uložit soubory do:" a u pole "Maska pro přejmenování:" *name*.jpg (nepotřebujeme soubory .exe, ale obrázky .jpg)
Nastavit v "Preference" > Obecné > "Pokud soubor již existuje:" > "Přejmenovat" a potvrdit "OK"
Obrázek
Ještě zbývá trochu poupravit - proto zvolíme "Vložit pauzu". V dalším okně pak vybrat všechny soubory, pravý klik.
V kontextovém menu "Pokročilé" > "Exportovat vybrané".
Obrázek
V novém okně pak uložit seznam stahovaných souborů (.TXT), ten po uložení otevřít (v Poznámkovém bloku)
Obrázek
V Poznámkovém bloku CTRL + H, do pole "Najít" vepsat 256, do pole "Nahradit" 800 > Nahradit vše. Uložit.
Obrázek
V okně DownThemAll pravý klik na seznam souborů ke stažení > "Pokročilé" > "Importovat ze souboru", vybrat upravený seznam (.TXT), načíst a spustit stahování (otevře se nové okno DownThemAll, to staré už můžeme zavřít).
Obrázek
Obrázek
Všechny soubory se stáhnou do jedné složky...
Proces na dvě minuty maximálně :)
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Uživatelský avatar
Milan Wölfl
 
Příspěvky: 1726
Registrován: úte pro 27, 2011 15:14
Bydliště: Lišov u Českých Budějovic
Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod Radix » pon bře 04, 2013 23:03

Ta mapa se stáhla celá? Jakou má velikost?
Radix
 
Příspěvky: 1752
Registrován: úte led 08, 2013 19:54

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod Milan Wölfl » úte bře 05, 2013 0:03

Zkusil jsem stáhnout náhodnou skicu (http://archivnimapy.cuzk.cz/skici/skici ... index.html), stáhne se kompletní načtený úsek, t.j. celá mapa se uloží v perfektním rozlišení na tři zátahy...
Každý sektor ("čtvereček", ze kterých je mapa na serveru poskládaná) se uloží ve velikosti 800x800px, po poskládání vznikne obrázek o šířce přes 4000px.
Někomu může víc vyhovovat Printscreen, já si při složení rovnou oretušuji přesahy papíru :)
Měření dostupností serverů:
:: SOA TŘEBOŇ :: ZA OPAVA :: SOA LITOMĚŘICE :: GENEALOGIE.TABY.CZ :: FAMILY SEARCH ::

(Kolegové, omluvte prosím moji dočasnou nepřítomnost zde, brzy se vrátím. V případě nutnosti e–mailem v kontaktu...)
Uživatelský avatar
Milan Wölfl
 
Příspěvky: 1726
Registrován: úte pro 27, 2011 15:14
Bydliště: Lišov u Českých Budějovic
Oblast pátrání: Lišovsko, oblast hlubockého a třeboňského panství, jihočeské Sudety

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod kikinecka » ned úno 19, 2017 23:28

mě se to ukládá v exe a ne v jpg nevíte někdo co s tím? :/
kikinecka
 
Příspěvky: 426
Registrován: úte kvě 24, 2016 19:01
Oblast pátrání: Zámrsk, okres rychnov nad kněžnou

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod Radix » pon úno 20, 2017 11:15

Nastavit "Uložit soubory do:" a u pole "Maska pro přejmenování:" *name*.jpg (nepotřebujeme soubory .exe, ale obrázky .jpg)

Mně toto stahování nefunguje, rozlišení je malé.
Radix
 
Příspěvky: 1752
Registrován: úte led 08, 2013 19:54

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod kikinecka » pon úno 20, 2017 11:39

Radix píše:Nastavit "Uložit soubory do:" a u pole "Maska pro přejmenování:" *name*.jpg (nepotřebujeme soubory .exe, ale obrázky .jpg)

Mně toto stahování nefunguje, rozlišení je malé.


Já jsem na to koukala a to mi právě nejde, já tam nemám možnost jpg
kikinecka
 
Příspěvky: 426
Registrován: úte kvě 24, 2016 19:01
Oblast pátrání: Zámrsk, okres rychnov nad kněžnou

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod Radix » pon úno 20, 2017 11:54

Tak to exe přepište na .jpg.
Radix
 
Příspěvky: 1752
Registrován: úte led 08, 2013 19:54

Re: Uložení indikačních map

Příspěvekod kikinecka » pon úno 20, 2017 13:46

Radix píše:Tak to exe přepište na .jpg.

To me napadlo jako prvni jenze mi to pak hodi error a nejde to stahnout
kikinecka
 
Příspěvky: 426
Registrován: úte kvě 24, 2016 19:01
Oblast pátrání: Zámrsk, okres rychnov nad kněžnou


Zpět na Dotazy a rady

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník