Stránka 1 z 1

Export dat z Geno Pro - Vyřešeno

PříspěvekNapsal: čtv lis 12, 2015 7:52
od klanich
Dobrý den
Nevím zda jste to již někde na Fóru neřešili, ale já to nikde nenašel. Pakliže ano, tak se předem omlouvám.
Můj problém je následující:
Stavěl jsem svůj rodokmen v programu Geno Pro (Version 2.5.3.6). Nyní jsem jej chtěl dostat do FTB a následně na internet. Provedl jsem tedy export dat z Geno Pro do formátu GEDCOM a import do FTB. Jaké však bylo mé překvapení, když jsem si začal rodokmen v programu FTB prohlížet a zde se vytratila veškerá data o sňatcích předků (data a místa oddání) a také ostatní informace, které jsem měl uložené v poznámkách. Mohu data ručně doplnit, ale zdá se mi to být zbytečná prácne.
Poradí mi prosím někdo, kde jsem udělal chybu, nebo jak mám postupovat ?
Děkuji za Vaši odpověď. :D
Klanich

Re: Export dat z Geno Pro

PříspěvekNapsal: pát lis 20, 2015 10:34
od powery
Jak jste dělal ten export z GenoPro? Musí se to dělat přes Nástroje - Vytvořit zprávu a jako šablonu vybrat Export to Gedcom (ne přes Soubor - Export ...) Nejnovější šablona pro Export to Gedcom je ke stažení http://support.genopro.com/Topic25071.aspx

Jinak GenoPro umí taky export na web jako html. Tam se pak šablona jmenuje Narrative Report. Výstup viz můj podpis dole.

Re: Export dat z Geno Pro

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2015 7:41
od klanich
Dobrý den
Děkuji za radu. Zatím jsem byl neúspěšný. :cry:
Zkouším to však dále.
Klanich

Re: Export dat z Geno Pro

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2015 9:14
od powery
Jak neúspěšný? Co přesně nejde?

Re: Export dat z Geno Pro

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2015 12:15
od klanich
Když jsem prováděl export dat, dle Vašeho návodu přes nástroje, tak proces proběhl, ale žádný soubor se nevytvořil. Bylo možné vytvořit export dat jen přes položku formátu Gedcom, která však neobsahovala ty data například o sňatku. Koukl jsem tedy na stránky, které jste mi poslal. Zde jsem nalezl požadovanou šablonu, ale došlo k přepsání původního identifikačního klíče na mém GenoPro z roku 2011 a požaduje to po mně zakoupení nové verze 2016.
Domnívám se, že mám nějak poškozenou verzi GenoPro. Pokouším se tedy stáhnout nějakou jinou a provést to dle vašeho postupu.
Klanich

Re: Export dat z Geno Pro

PříspěvekNapsal: úte lis 24, 2015 23:07
od powery
Nechte si verzi programu GenoPro 2011 (http://www.genopro.com/download/InstallGenoPro.2011.exe). Dával jsem odkaz na stažení skinu pro ten export do GEDu s názvem Export to Gedcom (http://support.genopro.com/Attachment1755.ashx), ten rozbalit dle návodu http://support.genopro.com/Topic30691.aspx

Takže bych doporučoval nainstalovat zpátky 2011 a ten nový skin a musí to fungovat. 8)

Nebo mi pošlete .gno a převedu jej na .ged. Ale to je takové jednorázové. Export má pár voleb, jak má výstup vypadat a nevím, jak to chcete nastavit.

Re: Export dat z Geno Pro

PříspěvekNapsal: stř lis 25, 2015 11:55
od klanich
Dobrý den
Děkuji, zkusím to znovu. Nevím však, kdy se k tomu dostanu. Jsem teď nějak "zasekanej" v práci.
Následně se ozvu.
Klanich

Re: Export dat z Geno Pro - Vyřešeno

PříspěvekNapsal: pon lis 30, 2015 7:21
od klanich
Dobrý den
Provedl jsem změny, jak jste mi je poslal a ono to skutečně začalo fungovat !!!!
Super !!!!
Děkuji mockrát za Vaši radu, nemusím to pracně přepisovat.
Ještě jednou díky.
Klanich

Re: Export dat z Geno Pro - Vyřešeno

PříspěvekNapsal: pon lis 30, 2015 11:49
od powery
Není zač ;)