Obnova dat Family Tree Builder

Nevíte si s vaším programem rady? Napište sem, a jistě Vám někdo rád poradí.

Obnova dat Family Tree Builder

Příspěvekod julie07 » stř říj 07, 2015 9:43

Dobrý den,
mám takový problém,polámal se mi Hd v pc a musela jsem si koupit nový.Jde o to,jak zachránit data z Family Tree Builder.Když jsem si dala obnovit z My Heritage,stáhlo se mi tam jen cca těch 250 lidí,které mám v rodokmenu na internetu.Další data získat nějak nejdou?Díky za rady.
julie07
 
Příspěvky: 38
Registrován: úte čer 11, 2013 18:43
Oblast pátrání: Syrovice,Nosislav,Střítež,Lomnice u Tišnova
Habří,Heršpice u Slavkova

Re: Obnova dat Family Tree Builder

Příspěvekod ozana » stř říj 07, 2015 11:43

Jestli je ten disk zcela nečitelný, tak ne.
Jinak FTB Soubor, Obnovit projekt, Obnovit ze souboru na disku - a udat cestu k záloze (kopii složky z původního disku)
Zálohy se ukládají v cestě jako je zde "c:\Users\ozana\Documents\MyHeritage\RODINA\Backup\RODINA - 2015-10-05 15-54-30.zip"
Ožana neznamená ženu, přestože to kdysi velmi dávno bylo ženské křestní jméno
Uživatelský avatar
ozana
 
Příspěvky: 5258
Registrován: úte kvě 12, 2009 7:01
Bydliště: Petřvald
Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Re: Obnova dat Family Tree Builder

Příspěvekod dominikmatus » ned říj 11, 2015 22:38

Jde obnovit i porouchaný disk, ale doporučil bych s tím zajít do specializovaného servisu.
Můj plný rodokmen online na MyHeritage, | Méně často aktualizovaný rodokmen v aplikaci Webtrees
Restaurátor nábytku a umělecký truhlář. Dobrovolný překladatel MyHeritage. Haploskupina J2b2a1a1.
Uživatelský avatar
dominikmatus
 
Příspěvky: 234
Registrován: ned říj 19, 2014 11:56
Bydliště: Brno
Oblast pátrání: Příbor, Kroměříž, Dluhonice, Rokytnice, Předmostí, Senec,....

Re: Obnova dat Family Tree Builder

Příspěvekod Dědek41 » stř úno 12, 2020 19:24

Požádat někoho, kdo trochu rozumí počítačům, aby vyjmul HD z počítače a pak pomocí
PremiumCord USB 2.0 - IDE + SATA adapteru - https://www.mall.cz/prislusenstvi-hdd/p ... ta-adapter
vyhledat na HD složku s uloženými daty od My Heritage
Dědek41
 
Příspěvky: 3
Registrován: stř úno 12, 2020 19:07
Oblast pátrání: Severní Morava a Slezsko, severozápadní Čechy, Vídeň

Re: Obnova dat Family Tree Builder

Příspěvekod Zora » stř úno 12, 2020 19:26

Dědek41 píše:Požádat někoho, kdo trochu rozumí počítačům, aby vyjmul HD z počítače a pak pomocí
PremiumCord USB 2.0 - IDE + SATA adapteru - https://www.mall.cz/prislusenstvi-hdd/p ... ta-adapter
vyhledat na HD složku s uloženými daty od My Heritage


Pokud chcete poradit, je dobré si ověřit, kdy tu byla kolegyně naposledy....
Poslední návštěva: ned zář 04, 2016 15:27

Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 20092
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Obnova dat Family Tree Builder

Příspěvekod zburget » stř úno 12, 2020 22:02

Dědek41 píše:Požádat někoho, kdo trochu rozumí počítačům, aby vyjmul HD z počítače a pak pomocí
PremiumCord USB 2.0 - IDE + SATA adapteru - https://www.mall.cz/prislusenstvi-hdd/p ... ta-adapter
vyhledat na HD složku s uloženými daty od My Heritage
Řekněme, že taky "trochu" rozumím počítačům, dokonce mám (a velice často používám) USB redukci na všechny možné typy HDD. Dokonce mám v servisním PC i šuplík, do kterého můžu strčit HDD. Ale za takovouhle vaši radu bych bez varování natvrdo střílel. Jestli tazatel psal, že ten disk odešel, tak asi nemá moc smysl ho připojovat k jakémukoli PC. Co z něj asi tak stáhnete, když je pokažený???
Naprosto upřímně, dávat počítač (nebo nějakou součástku) na opravu člověku, který taky "trochu rozumí počítačům" je to nejhorší, co můžete udělat a PROSÍM, NIKDY V ŽIVOTĚ UŽ NIC TAKOVÉHO NIKOMU NERAĎTE!!! Mně do servisu chodí i počítače, které už někdo takový zkoušel opravovat, a je to vždycky zprasené tak, že kdyby do toho takový umělec nestrkal pracky, měl bych zlomek práce a zákazník by ušetřil spoustu peněz.

Jak bych se pokusil dostat data z pokaženého HDD já? prošel bych svůj archiv základních desek disků, jestli tam náhodou nemám stejnou, funkční. Kdybych ji našel, zkusl bych ji přehodit. Kdyby byla závada v té desce, byla by šance (ale zdaleka ne jistota), že se disk chytí a data z něj stáhnu. Kdyby ale byla závada v elektronice uvniř disku, neudělám s tím ani já nic. Pak už musí HDD do specializované laboratoře, kde z toho ty data doskážou dostat. Ovšem za příslušně obrovskou cenu.

Naštěstí je ten dotaz tak starý, že si snad tazatel nepřečte vaši radu a doufám, že se jí nebude někdy v budoucnu řídit i někdo jiný.
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 6219
Registrován: pon dub 30, 2018 18:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko


Zpět na Dotazy a rady

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník