Stránka 1 z 2

synchronizace

PříspěvekNapsal: stř kvě 06, 2015 15:57
od sulika
Dobrý den, v nedávné době se mi pravděpodobně pokazilo něco, co podporovalo provedené synchronizace.
Když treď spustím synchronizaci, bez problémů proběhne ke kroku 3 a tam se zasekne přibližně na 45%. Když to nechám puštěné dlohou dobu, tak mi to napíše, že synchronizaci nelze provést.
Můžete mi, prosím poradit jak to mám opravit?
S díky
Helena Fixová
fixova@seznam.cz

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: stř kvě 06, 2015 16:19
od ozana
Máte na mysli synchronizaci v aplikaci MyHeritage FamilyTreeBuilder?

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: čtv kvě 07, 2015 23:07
od sulika
Ano, jedná se o synchronizaci v programu MyHeritage.

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: pát kvě 08, 2015 9:41
od ozana
pokud se tato situace u mne vyskytla, tak to byla vždy chyba na straně serveru MyHeritage a později synchronizace proběhla

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: pát kvě 08, 2015 21:54
od sulika
bohužel, ta situace trvá už nejméně měsíc. Nevím, co jsem mohla nějakým omylem vymazat nebo co jiného jsem vyvedla. Nejde mi nahrát rodokmen ani na flešku.
Jsem z toho docela špatná, potřebovala bych zálohovat a když to nejde na flešku, tak nevím jak to jinak udělat.

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: pát kvě 08, 2015 21:59
od ozana
zkusil bych obnovu projektu z webu (data z poslední úspěšné synchronizace)

nebo obnovu ze zálohy (starší verze) kterou si FTB ukládá na disk

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2015 6:26
od Zora
sulika píše:bohužel, ta situace trvá už nejméně měsíc. Nevím, co jsem mohla nějakým omylem vymazat nebo co jiného jsem vyvedla. Nejde mi nahrát rodokmen ani na flešku.
Jsem z toho docela špatná, potřebovala bych zálohovat a když to nejde na flešku, tak nevím jak to jinak udělat.



Pouze drobnost -
pracujete ve FTB nebo v Myheritage?
Zkuste popsat problém podrobněji.

V každém prostředí se může objevit jiný "zádrhel"

Vkládáte data do FTB nebo do Myheritage?

Z.

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2015 11:36
od sulika
Pracuji v Myheritage, alespoň si to myslím, nevím co to je to FTB. Jsem už starší paní a tak moc si zase s počítačem nerozumím.
Nejde mi to ani zálohovat, chvíli to pracuje dobře, pak se objeví tabulka, že to dál nejde, Windos zastavil operaci, ať to zavřu, že mi dá zprávu co dál. Zatím mi ale nikdy žádná zpráva nedošla.
Při spuštění synchronizace probehně krok 1 a 2 a ve 3 kroku to zůstane přibližně na 45% a pak to napíše, že synchronizace nemohla být provedena.
Nevím, jestli jsem něco omylem nesmazala.

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2015 12:33
od Zora
FTB je Family Tree Building to je taková aplikace, (součást programu MyHeritage -MH), která usnadňuje tvorbu rodokmenu v PC.
Objevují se Vám klasická okénka, do kterých doplňujete předky, případně (tuším) listy, kam zapisuje informace o předcích. Není třeba být připojený k internetu, aplikace funguje na PC. (i bez sítě)

Z tohoto FTB pak můžete přesunovat data na Vaše webové stránky v MyHeritage.

--------
Stejně tak se ale dá zadávat i přímo do Vašich webových stránek na MyHeritage.
A teď je třeba přijít na to, ve kterém kroku nastává problém.

Z.

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2015 13:12
od ozana
jde o tu synchronizaci (upload či nahrání) zřejmě z aplikace FTB na webové stránky

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2015 16:03
od sulika
když jsem si to přečetla, tak asi operavdu pracuji v tom FTB. Píši do těch okýnek, doplňuji aj. Pak bych potřebovala aby to dotáhlo do konce tu synchronizaci.
Jeětě dotaz neznalé, k čemu je dobrá ta synchronizace.
Především mi vadí, že si nemůžu udělat zálohu na flešku. Prostě to nedojkončí, asi to nějak souvisí i s tou synchronizací.

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2015 16:17
od Zora
pokud pracujete FTB, je tam velice pravděpodobně automaticky vytvořená záloha - (pracuji v jiném programu), ta by se měla dát stáhnout na flešku.
Určitě Vám někdo znalý poradí...
Z

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2015 16:47
od czluny
Zkusil bych ze stranek myheritage stahnout nejnovejsi verzi a preinstaloval bych:-)

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2015 17:03
od Zora
ještě dotaz - jak se dostáváte ke svému rodokmenu?
Přihlašujete se nickem a heslem (MyHeritage) nebo jen otevřete rodokmen v PC - třeba přes ikonku? (FTB)

Je možné, že nemáte otevřené Myheritage (nejste přihlášená) a z nějakého důvodu se nedaří automatické přihlášení - nemůže proběhnout synchronizace. Zkuste se přihlásit - otevřít MyHeritage a pak zkoušejte znovu synchronizaci. Jen nápad, znalí mě zcela jistě opraví. Z

Re: synchronizace

PříspěvekNapsal: sob kvě 09, 2015 20:51
od sulika
mám ikonu Myheritage na ploše a jen ji otevírám, nepřihlašuji se.
Ale ještě zkusím stáhnout novější verzi a snad to půjde přeinstalovat. Ovšem, jestli se mi to podaří stáhnout