Shody v FTB - vyřešeno

Nevíte si s vaším programem rady? Napište sem, a jistě Vám někdo rád poradí.

Shody v FTB - vyřešeno

Příspěvekod Maki » stř zář 10, 2014 11:29

Zdravím.
Mám dotaz:
Mám FTB s asi 270 osobami a mam jen základní verzi MH, tudíž mám zakázanou synchronizaci na web. Pravděpodobně díky tomu mi nefunguje vyhledávání shod.
Uvažuji správně? Jde to nějak obejít bez rozdělení rodokmenu do více větví? Na netu to mit nemusím jde mi jen o ty shody.
Díky
Naposledy upravil Maki dne čtv zář 11, 2014 20:27, celkově upraveno 1
Maki
 
Příspěvky: 33
Registrován: pon srp 18, 2014 22:16
Oblast pátrání: Oblast v okolí Kamenice nad Lipou a Choustníku

Re: Shody v FTB

Příspěvekod Zora » stř zář 10, 2014 11:37

rozdělte si rodokmen na MH na více částí, třeba podle prarodičů - tedy 4 části. pak budete mít 4 účty (přihlásíte se k jednomu, je jedno ke kterému a pak můžete přepínat) a chvíli potrvá, než je opět zaplníte
:-)))
Už se to tady někde probíralo, zkuste si to vyhledat. Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 20616
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Shody v FTB

Příspěvekod Maki » stř zář 10, 2014 11:44

To jsem zkoušel ale synchronizace z FTB moc nefungovala. U jedné větve ano u druhé ne. A z webu do FTB vůbec.
Ale je to tedy tak že když není rodokmen synchronizovan tak nefungují shody?
Maki
 
Příspěvky: 33
Registrován: pon srp 18, 2014 22:16
Oblast pátrání: Oblast v okolí Kamenice nad Lipou a Choustníku

Re: Shody v FTB

Příspěvekod Zora » stř zář 10, 2014 12:14

To netuším, s tím jsem problém neměla. Snad někdo další poradí. Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 20616
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Shody v FTB

Příspěvekod AlesC » stř zář 10, 2014 17:45

Shody by měly fungovat i bez synchronizace na web. Občas se ovšem stane, že to trvá pěkně dlouho, než se shody naleznou. Osobně mám zkušenost s čekáním delším něž 2 týdny, než mi shody naběhly. Mám pocit, že rychlost nalezení shod nějak souvisí s frekvencí využívání FTB a možná i synchronizace. Přešel jsem postupně od FTB na jiný software, přesto stále využívám stránky MyHeritage, akorát tam vždy musím rodokmen načíst importováním ged souboru. Tím vždy přijdu o veškeré shody a protože už FTB nevyužívám, nalezení shod trvá opravdu dlouho. Z dřívějšího používání FTB mám zkušenost, že program nalezl shody i bez synchronizace na MyHeritage, stačí být připojen k internetu a samozřejmě lze nalézt shody jen s těmi uživateli, kteří mají data na MyHeritage, ne jen ve svém FTB. I tak, pro publikování na MyHeritage doporučuji rodokmen rozdělit, není to až tak těžké.
AlesC
 
Příspěvky: 165
Registrován: pát dub 25, 2014 13:32
Bydliště: Praha
Oblast pátrání: Frenštát p. R., Frýdlant n. O., Haná (okolí Prostějova, Vyškova a Přerova), okres Bochnia v Polsku

Re: Shody v FTB

Příspěvekod Maki » stř zář 10, 2014 23:37

Díky za pomoc.
Zkusím tedy chvíli vytrvat a asi si pročtu forum a zkusím znovu rozdělit rodokmen.

Jak řešíte synchronizaci webu a FTB, když máte rozdělen rodokmen do více větví? Máte ve FTB jeden soubor a přehazujete weby se kterými se to má synchronizovat a vždy to znovu nastavíte, nebo to řešíte nějak jinak?
Elegatně by to chtělo asi dva soubory, aspoň, co jsem se teď dočetl zde na foru.

Díky

Martin
Maki
 
Příspěvky: 33
Registrován: pon srp 18, 2014 22:16
Oblast pátrání: Oblast v okolí Kamenice nad Lipou a Choustníku

Re: Shody v FTB - vyřešeno

Příspěvekod gisma » pát zář 19, 2014 14:37

Sice máte "vyřešeno", ale přesto :lol: ... jestlipak jste skontroloval nastavení hledání shod v FTB:
FTB → NÁSTROJE →Smart Matching
Uživatelský avatar
gisma
 
Příspěvky: 12
Registrován: čtv čer 05, 2014 1:32

Re: Shody v FTB - vyřešeno

Příspěvekod Maki » pát zář 19, 2014 14:44

Zkontroloval. Ale díky.
Rodokmen mám již rozdělen jak na MH tak ve FTB.

Zatím spokojenost. Shody už také naskakují.
Maki
 
Příspěvky: 33
Registrován: pon srp 18, 2014 22:16
Oblast pátrání: Oblast v okolí Kamenice nad Lipou a Choustníku


Zpět na Dotazy a rady

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník