MyHeritage family tree přestal fungovat

Nevíte si s vaším programem rady? Napište sem, a jistě Vám někdo rád poradí.

Re: MyHeritage family tree přestal fungovat

Příspěvekod Olda1943 » čtv lis 19, 2020 13:38

FYI
Problém nekorektně vyřešen.
Z neznámých důvodů nemůže FTB vytvořit na mém PC v systémové složce Dokumenty složku MyHeritage.

Poznámka: Pokoušel jsem se ve složce Dokumenty vytvořit nějakou složku, ale objevilo se okno s následujícím textem:
Položka nebyla nalezena
Tuto položku nebylo možné vyhledat.
Položka již není umístěna v C:\Users\OLDA\OneDrive. Ověřte umístění
položky a akci opakujte.
Dokumenty
Opakovat Zrušit

Nenapadne vás někoho, kde je problém? OneDrive mám odstraněný (nešlo to ani, když byl zapnutý).

Z výše uvedeného důvodu mi proto technická podpora MyHeritage doporučila vytvořit složku jinde, třeba C:\MyHeritage, a do ní překopírovat soubory z …Roaming\MyHeritage.
Dále mi poslali soubor Main-v2.cfg, ve kterém jsou upraveny tři řádky směrované na C:\MyHeritage. Tímto souborem jsem nahradil původní soubor cfg.
Po této úpravě se program se spustil.
Co mi ještě vadí (ale to je maličkost), že vždy musím po najetí programu nahrát (otevřít) genealogický projekt. Dříve se mi automaticky rodokmen otevřel.
Omlouvám se, že jsem tak dlouho otravoval.

Ještě jednou všem díky za snahu poradit a opatrujte se.
Olda
Olda1943
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte říj 27, 2020 13:18
Bydliště: Brno

Re: MyHeritage family tree přestal fungovat

Příspěvekod zburget » čtv lis 19, 2020 14:48

Podívejte se na vlastnosti složky dokumenty, jaké je tam její umístění.
Správně byste tam měl vidět C:\Users\OLDA\Documents
Pokud se do toho někde cpe OneDrive, tak to v těch vlastnostech prostě přepište. Možná bude potřeba kliknout na "Přesunout".
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: MyHeritage family tree přestal fungovat

Příspěvekod Olda1943 » čtv lis 19, 2020 16:58

Díky za odpověď.

Ano. Po kliknutí na Vlastnosti se objeví cesta:
C:\Users\OLDA\OneDrive\Dokumenty, ale po vymazání OneDrive, nebo po Přesunout, dostanu hlášení:

Složku nelze přesunout.
Nelze přesměrovat do spojovacího bodu, vyberte jinou cestu.

Ona totiž složka Dokumenty C:\Users\OLDA\ existuje.Její obsah ale zcela nekoresponduje s obsahem systémové složky C:\Dokumenty.

Olda
Olda1943
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte říj 27, 2020 13:18
Bydliště: Brno

Re: MyHeritage family tree přestal fungovat

Příspěvekod Olda1943 » čtv lis 19, 2020 17:09

Nyní mne napadá, jestli do Vlastností složky Dokumenty nenapsat jen C:\Users\OLDA. Pak by to šlo.
Olda1943
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte říj 27, 2020 13:18
Bydliště: Brno

Re: MyHeritage family tree přestal fungovat

Příspěvekod zburget » čtv lis 19, 2020 17:20

Složka C:\Dokumenty by neměla existovat.
Dkumenty by měly být právě v C:\users\OLDA\Documents (pozor, složka se jmenuje anglicky).

Zkuste to tedy jinak - přejmenujte na cokoli jiného C:\users\OLDA\Documents (pokud v tom není nic užitečného, tak ji klidně smažte) - mělo by to jít.
A potom otevřete vlastnosti Dokumentů a tam zapsanou cestu přepište na C:\users\OLDA\Documents - když kliknete na Použít, mělo by se vás to zeptat, jestli složku chcete vytvořit, protože neexostuje. Řekněte, že jo. A potom možná ještě bude mít snahu tam přesunout stávající Dokumenty. To asi můžete říct, že taky jo. Možná to při tom nahlásí nějakou chybu - asi by to nemělo vadit. Pak už snad budete mít složku dokumety tam, kde být má. Jen si tam možná budete muset ručně přesunout stávající dokumenty.

Kdyby vám to nešlo, tak se ještě přihlaste.
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: MyHeritage family tree přestal fungovat

Příspěvekod Olda1943 » pát lis 20, 2020 10:58

Díky moc.
Tak jsem cestu přepsal na C:\Users\OLDA\Documents, ale vytvořilo to druhou složku s českým názvem Dokumenty, takže v C:\Users\OLDA mám teď složky dvě. Nicméně systémová složka C:\Dokumenty je nyní přístupná, dokonce se tam objevila složka MyHeritage, která tam nešla vytvořit, ale zajímavé je to, že ve Vlastnostech této složky je cesta C:\Users\OLDA\Dokuments. Složka s anglickým názvem nikde není.
Avšak pokud dám do vyhledávače najít složku Dokuments, najde složku v C:\Users\OLDA, tedy stejnou, která se ale nazývá Dokumenty. Proč to přeložilo do češtiny, to nechápu.
To byl ten celý problém, že vlastně složka dokumenty neexistovala.
Takže ještě jednou velký dík.
Opatrujte se.
Olda
Olda1943
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte říj 27, 2020 13:18
Bydliště: Brno

Re: MyHeritage family tree přestal fungovat

Příspěvekod zburget » pát lis 20, 2020 11:28

Jak na jméno tzé složky koukáte? Jen windowsoidním Průzkumníkem a nebo třeba TotalCommanderem? Jstli jen průzkumníkem, čert ví, jak si wokna překládají názvy složek…
Zbyněk Burget
zburget
 
Příspěvky: 7308
Registrován: pon dub 30, 2018 17:15
Bydliště: Nezamyslice [okr. Prostějov]
Oblast pátrání: Konicko, Protivanovsko (okres Prostějov)
Boskovicko

Re: MyHeritage family tree přestal fungovat

Příspěvekod Olda1943 » pát lis 20, 2020 12:24

Průzkumníkem. Když jsem se teď podíval pomocí Salamander, tak tam se to skutečně jmenuje Dokuments.
Tak to bych nečekal, že Průzkumník dělá takové psí kusy.
Díky.
Olda
Olda1943
 
Příspěvky: 22
Registrován: úte říj 27, 2020 13:18
Bydliště: Brno

Předchozí

Zpět na Dotazy a rady

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník