Ancestry- Myheritage

Nevíte si s vaším programem rady? Napište sem, a jistě Vám někdo rád poradí.

Ancestry- Myheritage

Příspěvekod Fanos » pon říj 08, 2018 17:09

Dobrý den, pokouším se vyexportovat z Ancestry (.rodz) soubor ve formátu GEDCOM k následnému importu do MyHerritage. Ancestry bohužel vyexportuje soubor o minimální velikosti (např. 250 kB), který po importu do MyHerritage nezobrazuje žádná data, žádné osoby. Má někdo nějaké zkušenosti s "přenosem" rodokmenu z Ancestry do MyHerritage?
děkuji za odp. FD
Fanos
 
Příspěvky: 39
Registrován: stř čer 13, 2018 11:39
Oblast pátrání: Zlínsko

Re: Ancestry- Myheritage

Příspěvekod Dagmar8 » pon říj 08, 2018 21:26

Už jsem takhle exportovala data v GEDCOM do Myheritage dvakrát a vždycky to bylo v pohodě. Je ale pravda že 250kB to nikdy nebylo, myslím že tak kolem 30kB
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1052
Registrován: pát pro 13, 2013 15:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Ancestry- Myheritage

Příspěvekod DĚDA » úte říj 09, 2018 8:20

Já když vytvářím GEDCOM v Ancestry tak jak se zobrazí to okno s---- exportovat soubory v databázi jako odkazy a exportovat soubory v databázi--- tak zruším zaškrtnutí a kliknu OK. Vytvoří se mě GEDCOM a tem nahraji na Myheritage. Takto tam nahraji i 950 osob. Mám to úplně bez problémů.
Podotýkám, že nemám placenou verzi.
DĚDA
 
Příspěvky: 28
Registrován: stř říj 05, 2016 20:00

Re: Ancestry- Myheritage

Příspěvekod geneo2017 » pát říj 12, 2018 9:11

DĚDA píše:Já když vytvářím GEDCOM v Ancestry tak jak se zobrazí to okno s---- exportovat soubory v databázi jako odkazy a exportovat soubory v databázi--- tak zruším zaškrtnutí a kliknu OK. Vytvoří se mě GEDCOM a tem nahraji na Myheritage. Takto tam nahraji i 950 osob. Mám to úplně bez problémů.
Podotýkám, že nemám placenou verzi.


Dobrý den.
Omlouvám se, ale Vašemu postupu vůbec nerozumím. Kde se v Ancestry zobrazí "to okno s---- exportovat soubory v databázi jako odkazy a exportovat soubory v databázi--- "?
Nic takového v nabídce exportu do Ged v Ancestry nemám. Prosím o upřesnění postupu. (Používám verzi programu Ancestry 1.0.21.86).
Díky Jarda.
geneo2017
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv bře 30, 2017 9:38

Re: Ancestry- Myheritage

Příspěvekod DĚDA » pát říj 12, 2018 12:14

Nahoře na liště v Ancesty je napsáno RODOKMEN na to kliknu otevře se nabídka v nabídce najedu šipkou myši na EXPORT otevře se mě nabídka GED a TEXT vyberu GED a dál pokračuji jak jsem Vám už psal. Pak si otevřu Myheritage a tam si nahraji tem soubor GED co jsem si vytvořil. Verzi Ancestry mám stejnou jako Vy.
DĚDA
 
Příspěvky: 28
Registrován: stř říj 05, 2016 20:00

Re: Ancestry- Myheritage

Příspěvekod geneo2017 » pát říj 12, 2018 13:42

DĚDA píše:Nahoře na liště v Ancesty je napsáno RODOKMEN na to kliknu otevře se nabídka v nabídce najedu šipkou myši na EXPORT otevře se mě nabídka GED a TEXT vyberu GED a dál pokračuji jak jsem Vám už psal. Pak si otevřu Myheritage a tam si nahraji tem soubor GED co jsem si vytvořil. Verzi Ancestry mám stejnou jako Vy.


No přesně tak to dělám taky. GED se vytvoří, ale jak do nainstalovaného programu (family_tree_builder_8474.exe), tak do webové aplikace (https://www.myheritage.cz/) se mi databáze nenačte (0 osob). Ruční zadávání osob do obou zmíněných programů lze bez problémů. Zkoušel jsem databázi GED "prohnat" přes GenoPro, ale i takto ošetřená databáze se nenačte. Myslím tedy, že problém není v Ancestry.Ještě doplňuji - používám Win7_64. Nevím, kde je chyba, ale celý rodokmen se mi do Myheritage ručně fakt zadávat nechce.
geneo2017
 
Příspěvky: 10
Registrován: čtv bře 30, 2017 9:38

Re: Ancestry- Myheritage

Příspěvekod DĚDA » pát říj 12, 2018 15:02

Zkoušel jsem to znovu vytvořit. Mě to funguje pak leda že by byla chyba ve vašem programu Ancestry. Já také používám Win7-64.
Ještě mě napadá aktualizovat JAVU ve které tento program pracuje. Jinak už mě nic jiného nenapadá.
DĚDA
 
Příspěvky: 28
Registrován: stř říj 05, 2016 20:00

Re: Ancestry- Myheritage

Příspěvekod Dagmar8 » pát říj 12, 2018 15:19

dělám to přesně jako Děda

předpokládám, že ten Gedcom si někam ukládáte a nahráváte ho do Myheritage způsobem ....Rodokmen...importovat data Gedcom.....
a co vám to v Myheritage hlásí?vypadá to že se soubor nahrává?nebo myher. vůbec nereaguje?
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1052
Registrován: pát pro 13, 2013 15:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Ancestry- Myheritage

Příspěvekod DĚDA » pát říj 12, 2018 18:37

PRO GENEO2117
Přeji příjemný den.
Pokud ten ged pošlete na můj mail jasr@post tak se podívám kde je chyba.
Pokud to půjde opravit tak snad to opravím, o data nemusíte mít obavy v každém případě soubor
vymažu a dám vědět jaký je výsledek.
Jan Srnec, Brno

PS: Můžete poslat i soubor s koncovkou rodz, můžu ho načíst v Ancestry a zkusit zjistit kde je případná
chyba.

Tato zpráva omylem přišla mě tak ji předávám.
DĚDA
 
Příspěvky: 28
Registrován: stř říj 05, 2016 20:00


Zpět na Dotazy a rady

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník