O, 1718, Bezdědice, čeština

To co nikam nepatří, nebo nemá s původním tématem co dělat. Také příspěvky s množstvím narušených vazeb.

O, 1718, Bezdědice, čeština

Příspěvekod JaXym » stř říj 09, 2024 2:03

Dobrý den,

nalezl jsem záznam, který jsem nakonec rozluštil, nicméně mám několik pochybností, které sice další fakta rozptýlily, nicméně bych to tu raději rozebral.

Jedná se o první záznam vpravo, datum 11. října

čtu od posledního slova 5. řádku: ...Ssimona Wogirže ze Skržiple S Lydmilou wlastní dzerau Waclava Stíbala ….

Odkaz na matriku zde: https://ebadatelna.soapraha.cz/d/3967/128

Ludmilu Stíbalovou jsem našel, tak by bylo vše v pořádku, jen mě trochu zpochybňuje rozdílné psaní písmena S, zejména v příjmí Stíbal

Děkuji

J.
JaXym

Oblast pátrání: Žimutice, Štěpánovice u Lišova, Bykoš, Skřipel, Rataje, Slaný, Nestrašovice, Přerov, Lipník nad Bečvou, Veselíčko, Všetaty, Stará Boleslav, Žižkov, Vinoř, Vokovice, Vinohrady, Liboc, Břevnov, ...
Rodokmen online: https://www.myheritage.cz/site-47609111/

Re: O, 1718, Bezdědice, čeština

Příspěvekod pavel.m » stř říj 09, 2024 6:21

Cztibala
PaM
pavel.m

Oblast pátrání: Panství Hodonín, Strážnice, Uherský Ostroh.

Příspěvekod Zora » pon pro 16, 2024 7:57

Pokud je vyřešeno, označte v souladu s pravidly:

3. VYŘEŠENO. Po vyřešení doplňte velkými písmeny na začátek předmětu v prvním příspěvku slovo VYŘEŠENO (nepřepisujte svůj předmět). Postup je popsán níže v oznámení.
Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Zora » úte pro 17, 2024 19:19

KOlega nereaguje, byl upozorněn, nechodí na fórum, tedy přesunuto. Z
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Přesunutá témata