od Zora » pát dub 11, 2025 11:20
Jsme v sekci Výklad pojmů
Opravdu sem nedávejte na přeložení to, co v dobré snaze přečtete Vy sám, vystavujete sebe i nás problému, že není správně přečteno a pak opravdu není co přeložit ... a co tedy s tím...
Nic víc, nic míň.
Nejvhodnější způsob - alespoň u mě, je ten,
že něco přečtu , dám do sekce Čtení, někdo to doplní, a pak stále v této sekci se já snažím o přeložení, a následně to někdo opraví, vysvětlí...
Řekla bych, že je primárně potřeba mít slovo (text) opravdu správně přečtený... šili - šup s tím nejprve do čtení...
V sekci výklad pojmů bych spíše hledala vysvětlení, co nositel neznámého povolání dělal, , co bylo náplní jeho práce...
----------
Na závěr - my moderátoři věnujeme neskutečné množství času právě tomu, aby fórum zůstalo přehledné a dotazy byly odpovězeny.
Já sice skoro nečtu, ale vím, kolik času zabere přečíst příspěvek správně, přepsat ho a třeba následně upozornit na další souvislosti. To samozřejmě dělají i členové, tedy "naše čtečky". Těch není moc, spočítáte možná jen na prstech jedné ruky , tedy ty odpovědné. A všechny příspěvky ve čtení jsou vyřešené, všem se věnujeme...
Asi je trochu zbytečné dohadovat se o tom, co jste udělal, neudělal správně. Vy jen čekáte na výsledek, čtečky fakt odpovědně, přepisují... a je zcela jedno, zda jde o jedno slovo nebo o celý text.
Chovejme se k sobě tak, aby zde bylo přátelské ovzduší. Snažte se pochopit ty druhé, že se nestarají jen o Vaše příspěvky, ale o komplexní chod fóra, (ne všechny děje vidíte - poslední dva dny jsme fóru v technické sekci věnovali denně až pět hodin, já jsem důchodce, ale kolegové mají školu a vlastní zaměstnání, děti a samozřejmě i další aktivity) a také mají své vlastní matriční zájmy, třeba vypracování indexů, hledání pohodných do databází a mnoho dalších prací, většinou prospěšných následně pro všechny....
Respektujeme Vás členy, kteří dělají genealogii jen a jen pro sebe, chtějí "jen" přečíst svůj zápis. .. Každý to má nastaveno jinak.
Zkusme být smířlivější.
Nás k této práci nikdo nenutí, děláme ji naprosto dobrovolně, (bez finančního ohodnocení), ale Vy čtení za nás asi nepřevezmete.
-------
Stejně tak do sekce Výklad pojmů nepatří do předmětu VYŘEŠENO, jednak příspěvek stejně není vyřešen, druhak - v této sekci není kam odsunout. Tím mě matete, ale snažím se pochopit, že je to z jakéhosi trucu, ale zbytečně... ... Z