Asi stále nevím přesně, co potřebujete. Takže trochu obšírněji...
1. Vytvoření samotné knihyKnihu můžete vytvořit téměř v každém textovém editoru, který vám dovolí upravovat písmo (velikost, tučné, "nakloněné", barva, zarovnání, odsazení...) a případně i vkládat obrázky (ty je třeba vždy mít připravené zvlášť). V takovém programu vidíte stránku vlastně tak, jak by měla vypadat vytištěná.
Program Word je hodně rozšířený, ale jsou i jiné. InDesign je profesionální program pro DTP a grafiky. Pro potřeby amatérů je, podle mě, zbytečně složitý a drahý. (Cenová politika Adobe je kapitola sama pro sebe a v současné podobě tento program přeplatíte asi pětinásobně. K tomu asi není co dodat.)
V textovém editoru si tedy vytvoříte stránky knihy tak, jak chcete, aby vypadaly - zkrátka ji tam "napíšete", přidáte obrázky a celé to hezky upravíte a vyzdobíte. Můžete ji pak vytisknout, kolikrát chcete.
2. Převod do PDFJe praktické převést knihu z textového souboru do nějakého souboru, který půjde otevřít i na jiných počítačích s jinými operačními systémy a programy. Je to proto, že ne každý má stejný program a ne každý v něm má stejná písma, jaká jste použila v knize. Buď by váš textový dokument neotevřel nebo by nevypadal dobře.
Převedení textového souboru (vaší knihy, řekněme napsané a vyzdobené ve Wordu) do formátu PDF odstraní právě takové potíže s kompatibilitou na různých systémech. Také se dá pak použít na tisk, a to i v copycentrech, kde vám soubory z Wordu nevezmou. Hlavní výhodou je, že to, co vidíte v PDF vy, vidí stejně každý, kdo si soubor otevře (v zásadě a poněkud zjednodušeně).
Převod do PDF umí, jak už jsem psala, většina textových editorů a pokud zrovna ne, pak se dá použít program, jak už jsem psala, který se instaluje jako tiskárna. Ostatně i zde na svém počítači mám převod do PDF z Wordu v jeho základní nabídce také právě při tisku. Možná na jiných systémech je to pod "Uložit jako..."
3. Prohlížení souboru PDF v počítačiK otevření souborů PDF v počítači slouží různé programy. Asi nejrozšířenější je právě Acrobat Reader, ale jsou i jiné a také jsou zdarma. V nich si soubor (vaši knihu) nejen prohlédnete, ale můžete dělat i nějaké drobné věci, například si přidat nějakou poznámku apod. Text nebo obrázek už ale nezměníte, pokud nemáte placenou verzi.
4. Prohlížení PDF na webuChcete-li umožnit, aby si lidé vaši knihu v PDF prohlíželi na webu tak, jak je v odkaze, pak potřebujete:
a) nějaký web, čili internetové stránky (pro toto použití hosting, doménu),
b) program
https://flowpaper.com/download/Program b) pak musíte nainstalovat na server (hosting a)), nastavit jej, začlenit do stávajícího webu (nebo vytvořit nový) a, samozřejmě, na server nahrát data (PDF soubor), která má program zobrazovat.
Obávám se, že tento bod by mohl být poněkud komplikovaněji proveditelný pro úplného laika.
Snad jsem to napsala pochopitelně. Pokud ne, dovysvětlím

A teď konkrétně:
Tamy píše:Není nějaká jiná možnost jak to pořídit zadarmo? Nebo aspoň něco podobného?
Máte-li v počítači Word, pak bude zbytek zadarmo. Nemáte-li Word, pak možná máte v počítači nějaký jiný program na psaní dopisů, pozvánek, povídek a čehokoli.
Nemáte-li nic, pak existuje zdarma OpenOffice
https://www.openoffice.cz/ Je to balík programů a měl by mít řešení pro body 1 a 2. Tento program je ovšem, podle mě, náročnější na instalaci a nastavení. Vlastně možná i na běžné používání je poněkud komplikovanější.
Na bod 3 už máte Acrobat Reader.
Jen bod 4 bude problém, protože takhle hezké prohlížení PDF na vašem webu zkrátka asi zdarma nepořídíte (pro víc než 10 stran). Pře dvěma lety, kdy jsem něco podobného potřebovala, to tedy ještě řešení zdarma nemělo. Třeba se doba změnila.
Poznámka: Píšu o Windows, na Macu jsem už roky nebyla.