problém se zamčeným rodokmenem v ancestry

U nás používaný software. Kdo co používá, klady a zápory.

problém se zamčeným rodokmenem v ancestry

Příspěvekod kikinecka » úte lis 01, 2016 21:16

Zdravím
mám obrovský problém. Zamkl se mi rodokmen v programu ancestry, jsem si skoro jistá, že já ho úmslně rozhodně nezamkla. Neví někdo jak heslo obejít?
kikinecka
 
Příspěvky: 426
Registrován: úte kvě 24, 2016 19:01
Oblast pátrání: Zámrsk, okres rychnov nad kněžnou

Re: problém se zamčeným rodokmenem v ancestry

Příspěvekod Dagmar8 » čtv lis 03, 2016 21:51

jak zamknuL? vy jste se odhlásila a nemůžete se přihlásit jako správce protože neznáte heslo?
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 991
Registrován: pát pro 13, 2013 15:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: problém se zamčeným rodokmenem v ancestry

Příspěvekod kikinecka » stř lis 09, 2016 22:42

Já tam heslo nikdy nedávala, ale spadl mi program a kdyz jsem chtela ten rodokmen otevrit chtelo to heslo u kdyz rodokmen nikdy zamceny nebyl
kikinecka
 
Příspěvky: 426
Registrován: úte kvě 24, 2016 19:01
Oblast pátrání: Zámrsk, okres rychnov nad kněžnou

Re: problém se zamčeným rodokmenem v ancestry

Příspěvekod alenas » čtv lis 10, 2016 9:13

kikinecka píše:Zdravím
mám obrovský problém. Zamkl se mi rodokmen v programu ancestry, jsem si skoro jistá, že já ho úmslně rozhodně nezamkla. Neví někdo jak heslo obejít?

Zdravím -
nějak tomu nerozumím, zatím se mi to nestalo. Je několik možností -
1) pokud máte zálohu rodokmenu,soubor s příponou .rodz napr. xyz.rodz případně xyz.ged máte vyhráno. Stačí přeinstalovat nebo znovu nainstalovat Ancestry a tyto soubory v něm otevřít.
2) v opačném případě ve složce, kde je Ancestry uloženo, najděte opět soubor s koncovkou .rodz a postupujte stejně.
3) přeinstalujte Ancestry
Jinak doporučuji to otřepané zálohovat - zálohovat a znovu zálohovat. Nejlépe na externím disku jak soubor .rodz, tak soubor.ged. Pokud něco omylem smažete, najdete to v koši počítače. Z flešky vše nenávratně zmizí.
Osobně mám vše v počítači, zálohy (programy, skeny dokumentů, texty a vše co považuji za nutné), zálohuji na domácí datové úložiště a ještě na externí disk.
Aš.
alenas
 
Příspěvky: 444
Registrován: stř lis 28, 2012 9:43

Re: problém se zamčeným rodokmenem v ancestry

Příspěvekod kikinecka » čtv lis 10, 2016 15:32

alenas píše:
kikinecka píše:Zdravím
mám obrovský problém. Zamkl se mi rodokmen v programu ancestry, jsem si skoro jistá, že já ho úmslně rozhodně nezamkla. Neví někdo jak heslo obejít?

Zdravím -
nějak tomu nerozumím, zatím se mi to nestalo. Je několik možností -
1) pokud máte zálohu rodokmenu,soubor s příponou .rodz napr. xyz.rodz případně xyz.ged máte vyhráno. Stačí přeinstalovat nebo znovu nainstalovat Ancestry a tyto soubory v něm otevřít.
2) v opačném případě ve složce, kde je Ancestry uloženo, najděte opět soubor s koncovkou .rodz a postupujte stejně.
3) přeinstalujte Ancestry
Jinak doporučuji to otřepané zálohovat - zálohovat a znovu zálohovat. Nejlépe na externím disku jak soubor .rodz, tak soubor.ged. Pokud něco omylem smažete, najdete to v koši počítače. Z flešky vše nenávratně zmizí.
Osobně mám vše v počítači, zálohy (programy, skeny dokumentů, texty a vše co považuji za nutné), zálohuji na domácí datové úložiště a ještě na externí disk.
Aš.


Já vše zálohuju, teda pouze v .rodz (na externím disku a na google drive) jenže ono to chtělo heslo i po zálohách, ale v panice mě nenapadlo přeinstalovat program, což mě pak napadlo a pomohlo to.
kikinecka
 
Příspěvky: 426
Registrován: úte kvě 24, 2016 19:01
Oblast pátrání: Zámrsk, okres rychnov nad kněžnou

Re: problém se zamčeným rodokmenem v ancestry

Příspěvekod pesovirodkm » sob lis 12, 2016 23:28

kikinecka píše:
alenas píše:
kikinecka píše:Zdravím
mám obrovský problém. Zamkl se mi rodokmen v programu ancestry, jsem si skoro jistá, že já ho úmslně rozhodně nezamkla. Neví někdo jak heslo obejít?

Zdravím -
nějak tomu nerozumím, zatím se mi to nestalo. Je několik možností -
1) pokud máte zálohu rodokmenu,soubor s příponou .rodz napr. xyz.rodz případně xyz.ged máte vyhráno. Stačí přeinstalovat nebo znovu nainstalovat Ancestry a tyto soubory v něm otevřít.
2) v opačném případě ve složce, kde je Ancestry uloženo, najděte opět soubor s koncovkou .rodz a postupujte stejně.
3) přeinstalujte Ancestry
Jinak doporučuji to otřepané zálohovat - zálohovat a znovu zálohovat. Nejlépe na externím disku jak soubor .rodz, tak soubor.ged. Pokud něco omylem smažete, najdete to v koši počítače. Z flešky vše nenávratně zmizí.
Osobně mám vše v počítači, zálohy (programy, skeny dokumentů, texty a vše co považuji za nutné), zálohuji na domácí datové úložiště a ještě na externí disk.
Aš.


Já vše zálohuju, teda pouze v .rodz (na externím disku a na google drive) jenže ono to chtělo heslo i po zálohách, ale v panice mě nenapadlo přeinstalovat program, což mě pak napadlo a pomohlo to.


Ancestry není třeba znovu instalovat, běží bez problémů jako portable aplikace. Spíše se nakopla konfigurace v profilu - mělo by stačit smazat soubor "%APPDATA%\Ancestry\ancestry.ini".
pesovirodkm
 
Příspěvky: 109
Registrován: ned čer 21, 2015 12:04


Zpět na Jaký software používáte?

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků