Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

U nás používaný software. Kdo co používá, klady a zápory.

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod Radix » stř led 13, 2016 16:07

To je ale jen snímek obrazovky. Celou indikační skicu v plném rozlišení to neuloží.
Radix
 
Příspěvky: 1753
Registrován: úte led 08, 2013 19:54

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod Monika » stř led 13, 2016 19:26

Díky, dominikmatus :) Časem to vyzkouším. I kdyby to byl jen snímek obrazovky, pomůže to jinde. PrintScreen je hrozně neohrabaný, je třeba otevřít další program, aby se snímek uložil v jpg.
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 2924
Registrován: úte lis 18, 2014 2:11
Oblast pátrání: Lounsko, Slánsko, Kladensko, Rakovnicko, Nové Strašecí, Halič

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod Radix » stř led 13, 2016 19:49

Proč se má snímek uložit v jpg?
Radix
 
Příspěvky: 1753
Registrován: úte led 08, 2013 19:54

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod Monika » stř led 13, 2016 20:05

Nevkládám snímky do textu (nebo kamkoli jinam), potřebuji si je u sebe uložit samostatně jako obrázky :wink: Jpg se mi zdá nejpříhodnější, ale klidně to může být tiff nebo png.
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 2924
Registrován: úte lis 18, 2014 2:11
Oblast pátrání: Lounsko, Slánsko, Kladensko, Rakovnicko, Nové Strašecí, Halič

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod Maxihaf » stř led 13, 2016 20:16

Monika píše:Nevkládám snímky do textu (nebo kamkoli jinam), potřebuji si je u sebe uložit samostatně jako obrázky :wink: Jpg se mi zdá nejpříhodnější, ale klidně to může být tiff nebo png.


Připojuju se, na formátu nezáleží, hlavní je dobré rozlišení a kompletní stránka bez nutnosti "slepovat" jednotlivé printscreeny v nějakém grafickém editoru...
Maxihaf
 
Příspěvky: 48
Registrován: pon led 05, 2015 2:04
Oblast pátrání: PLZEŇSKO: Stod, Merklín, Marschgrafen, Chalupy, Janovice, Záluží, Staňkovy, Lišiná.
STRAKONICKO: Ražice, Paračov, Skály
OKOLÍ MNICH. HRADIŠTĚ A TURNOVA (Ouč, Čtveřín, Příšovice, Žitovlice)

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod Monika » stř led 13, 2016 20:59

Přesně. Portafontium je nevýhodné i proto, že pro samotný obrázek používá jen poměrně malou část plochy. Na pár záznamů v matrice (zatím jich mám opravdu jen několik) to ještě jde, ale teď bych si chtěla uložit asi 3 strany z farní kroniky a to už se nedá poslepovat z jednotlivých snímků, pokud na tom nechci trávit několik dnů.
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 2924
Registrován: úte lis 18, 2014 2:11
Oblast pátrání: Lounsko, Slánsko, Kladensko, Rakovnicko, Nové Strašecí, Halič

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod Karolina Vernerova » stř led 13, 2016 21:14

Já nevím, jestli by to pomohlo, mám takovej prográmek- FastStone Capture. Ani se neinstaluje- jen kopíruje. A on vyřezává přímo z obrazovky to, co potřebujete a dá se nastavit tak, že to, co vyříznete, se samo uloží do souboru formátu, který Vám vyhovuje a s typizovaným (automatickým) jménem- jehož formát si předvolíte....
Takže v praxi:
přiblížím si na obrazovce to, co potřebuju.
stisknu levé tlačítko myši a Ctrl a vyberu si (obdelníkem= výřezem nebo volně obrysem nakresleným myší) to, co potřebuju, pustím myš a to, co jsem vybrala, se samo uloží do předvybrané složky.... a klidně pokračuju dál, aniž bych někam překlikávala.....
No, chce to praxi, ale nic složitého....
TY Karolina
Uživatelský avatar
Karolina Vernerova
 
Příspěvky: 7387
Registrován: pát lis 02, 2012 22:47
Bydliště: Praha
Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod Monika » stř led 13, 2016 21:29

To vypadá zajímavě, díky!
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 2924
Registrován: úte lis 18, 2014 2:11
Oblast pátrání: Lounsko, Slánsko, Kladensko, Rakovnicko, Nové Strašecí, Halič

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod Karolina Vernerova » stř led 13, 2016 21:33

Kdyby nebyl k nalezení, písněte mi svou mailovku, pošlu (ono tady přes SZ tohle poslat nejde).
TY Karolina
Uživatelský avatar
Karolina Vernerova
 
Příspěvky: 7387
Registrován: pát lis 02, 2012 22:47
Bydliště: Praha
Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod Monika » stř led 13, 2016 21:38

Je v pohodě k dohledání (i na Slunečnici), ale díky za ochotu :)
Uživatelský avatar
Monika
 
Příspěvky: 2924
Registrován: úte lis 18, 2014 2:11
Oblast pátrání: Lounsko, Slánsko, Kladensko, Rakovnicko, Nové Strašecí, Halič

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod Jan » stř led 13, 2016 23:47

Stahovat snímky jdou bez problémů, ale nesmíte klikat, jen nastavit kurzor na otevřený snímek který nesmí být zvětšen a jen stisknout levé tlačítko myši a ikona stahování se zviditelní.
Vyzkoušeno na x snímcích bez problémů a v kvalitě kterou jsem vystavil. Postup je naprosto stejný jak jsem už popsal v prvním návodu.
Uživatelský avatar
Jan
 
Příspěvky: 661
Registrován: stř srp 09, 2006 21:35
Bydliště: Brno

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod dominikmatus » pát led 15, 2016 22:05

Jak jsem říkal, nějde to moc ošulit, ale stránku indikační skici si zmenším co to jde a když udělám printscreen tak je to velké. Musí to být ale přiblížené tak akorát.
Můj plný rodokmen online na MyHeritage, | Méně často aktualizovaný rodokmen v aplikaci Webtrees
Restaurátor nábytku a umělecký truhlář. Dobrovolný překladatel MyHeritage. Haploskupina J2b2a1a1 (J-Y23094).
Uživatelský avatar
dominikmatus
 
Příspěvky: 228
Registrován: ned říj 19, 2014 11:56
Bydliště: Brno
Oblast pátrání: Příbor, Kroměříž, Dluhonice, Rokytnice, Předmostí, Senec,....

Re: Porta fontium - stahování v rozumném rozlišení

Příspěvekod Radix » pát led 15, 2016 22:27

Skici se tady již řešily, že v plném rozlišení celé stáhnout nejdou.
Radix
 
Příspěvky: 1753
Registrován: úte led 08, 2013 19:54

Předchozí

Zpět na Jaký software používáte?

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník