Myheritage Gedcom -všem velké díky za trpělivost!!hotovo

U nás používaný software. Kdo co používá, klady a zápory.

Myheritage Gedcom -všem velké díky za trpělivost!!hotovo

Příspěvekod Dagmar8 » čtv led 15, 2015 17:36

Mám na Myheritage tři stromy, každý zvlášť má adresu - ale jsou propojeny - potřebovala jsem stáhnout gedcom, abych ho mohla otevřít v Ancestry, což se mi podařilo u dvou souborů, vždycky přišel mail s potvrzením že se vše povedlo, klikla jsem na adresu v mailu, zavedlo mě to k souboru atd.

U toho třetího mi žádný mail nepřišel /zkoušela jsem vícekrát| když uložím a následně otevřu v Ancestry soubor třetího stromu, jsou tam pouze 3 základní lidé i když ve stromu by jich mělo být asi 100.

Nevíte kde by mohl být problém? nemohu od rána na to přijít.
Ještě musím napsat, že u jednoho z účtů mám premium - napadlo mě, že by byly povoleny stáhnout jen dva?
Naposledy upravil Dagmar8 dne pát led 16, 2015 21:08, celkově upraveno 2
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1005
Registrován: pát pro 13, 2013 15:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod Peters » čtv led 15, 2015 20:48

To popisujete trochu zmatečně, nebo aspoň já tomu nerozumím.

Co myslíte těmi "stromy" a "účty"? Terminologií MyHeritage máte nějaké rodinné stránky, na kterých můžete mít více rodokmenů. Když přejdete na "Spravovat rodokmeny, tak u každého je volba "Exportovat do GEDCOMu", když na ní kliknete a pak kliknete na "Začít export", tak v závislosti na velkosti rodokmenu nastane buď to, že se nabídne .GED soubor rovnou k uložení, nebo, pokud je rodokmen větší, objeví se zpráva, že odkaz ke stažení přijde e-mailem správci rodinných stránek. Máte tedy troje rodinné stránky, nebo tři rodokmeny na jedněch stránkách? Pokud troje stránky, jste na těch třetích uvedena jako "Webmaster" (ne jen člen) a máte správně vyplněný e-mail?

Když se Vám nepodařilo ten třetí soubor stáhnout, jak ho tedy můžete otevírat v Ancestry?

A ještě - editujete ty rodokmeny přes web nebo v aplikaci Family Tree Builder?
Peters
 
Příspěvky: 429
Registrován: ned lis 29, 2009 23:39

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod Viola » čtv led 15, 2015 21:17

Já jsem pochopila, že stahujete stromy z webové aplikace. Off-line na PC to nemáte? Tam to jde stáhnout dobře, nemusíte přes web a mail - Soubor - Export GEDCOM a uložit.
Viola
Uživatelský avatar
Viola
 
Příspěvky: 467
Registrován: úte srp 26, 2014 12:08
Bydliště: Olomouc
Oblast pátrání: Jižní Čechy > Marčovice, Milíkovice; Plzeň; Jižní Morava > Čechy pod Kosířem; Severní Čechy > Železný Brod

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod Dagmar8 » čtv led 15, 2015 23:38

Petersi - Tak se pokusím popsat to znovu srozumitelně - omlouvám se, terminologii neznám dobře

Mám na Myheritage tři rodokmeny, které mám propojeny, já samozřejmě vidím všechny a přepínám mezi nimi - běžný nepřihlášený účastník vidí jen jeden na který má link - takže fakt nevím jestli je to popis vaší první, nebo druhé verze -

- stahování dělám přesně jak popisujete, protože rodokmeny jsou zřejmě větší, přišel mi mail přesně jak píšete. Takže jsem zřejmě dělala vše dobře.

Jsem na všech uvedena jako webmaster - zkontrolovala jsem to, mám tam u všech jasně napsáno, že jsem správce těchto stránek - mail tam mám stejný jako u předešlých dvou.

Když zadám u třetího export do Gedcom - i když tam je 100 lidí - email nepřijde .
Jakto že soubor otevřu?
Pracuji v Mozille, vpravo nahoře je stahování, na které kliknu a daný soubor uložím.
Když ho potom v Ancestry otevřu, jsou tam nahraní pouze základní tři lidé více nic.
Vím že je těžké na dálku odpovědět, ale třeba někde dělám školáckou chybu, něco jsem v Myheritage špatně zaškrtla a pod.

Violo já potřebuji stáhnout Gedcom z myheritage, abych nemusela do ancestry zapisovat 100 lidí - v počítači to nemám - u třetího jsem zadávala data postupně jen na Myheritage.
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1005
Registrován: pát pro 13, 2013 15:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod Peters » pát led 16, 2015 0:03

Je mi líto, to tedy fakt nevím, co tím myslíte. :-(
Peters
 
Příspěvky: 429
Registrován: ned lis 29, 2009 23:39

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod Dagmar8 » pát led 16, 2015 0:23

Mně je to líto o to víc, protože nevím jak jinak problém popsat -
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1005
Registrován: pát pro 13, 2013 15:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod Zora » pát led 16, 2015 0:51

Dagmar, technicky neporadím. ale měla jsem kdysi podobný problém, při použití gedcomu z myheritage na export do Ancestry se mně v Ancestry objevovali jen pánové. ženské to prostě nebralo. neskutečná diskriminace.
Nakonec se zjistilo - ne já :-))), že v gedcomu byly chyby, které to způsobovaly. Nemůže to být něco podobného? Já jsem to tehdy vyřešila tak, že jsem si vybrala na doporučení od zkušeného a znalého zcela jiný třetí program a s ním jsem spokojená :-))) a tam to kupodivu exportovat šlo. Zkuste se ještě podívat, , porovnat, jak jsou veliké ty dva první úplné gedcom soubory a jak je velký ten "nemocný". Třeba tak zjistíte, že je gedcom vytvořen správně, jen ancestry z něj vezme jen tři první členy.
Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 14083
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod AlesC » pát led 16, 2015 1:20

S exportem gedcomu přímo ze stránek MyHeritage zkušenost nemám, ale měl by určitě fungovat následující postup:
- pokud ho ještě nemáte, nainstalujte si do počítače program Family Tree Builder (FTB)
- na stránce MyHeritage s rodokmenem namísto exportu zvolte možnost stažení do Family Tree Builderu
- výsledkem by mělo být vytvoření rodokmenu ve vašem PC, v programu FTB
- ve FTB zvolte v horní liště možnost soubor-->export do gedcom a uložte

Výsledkem by měl být gedcom exportovaný z FTB bez stahování přes email. Teď jsem si to sám zkusil s jedním svým rodokmenem na stránkách MyHeritage a funguje to rychle a bez problému. Hodně štěstí!
AlesC
 
Příspěvky: 148
Registrován: pát dub 25, 2014 13:32
Bydliště: Praha
Oblast pátrání: Frenštát p. R., Frýdlant n. O., Olomoucko-Prostějovsko-Přerovsko, okres Bochnia v Polsku

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod Dagmar8 » pát led 16, 2015 1:36

Zoro, děkuji

Aleši také moc děkuji - tohle by mohlo pomoci, zítra vyzkouším - už u toho sedím od rána a asi bych jinak od toho neodlezla - prostě to nedokážu - takhle je naděje že se podaří

jsem ráda, že jste pochopili co mi nejde, už jsem si připadala jak dement, že nejsem schopna to vysvětlit :D
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1005
Registrován: pát pro 13, 2013 15:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod Peters » pát led 16, 2015 1:42

Dagmar8 píše:Mně je to líto o to víc, protože nevím jak jinak problém popsat -

No stačilo by odpovědět, na co jsem se ptal. Tak to zkusím ještě obrázkově.

Rodokmen -> Spravovat rodokmeny
Obrázek
V tomto seznamu máte všechny tři rodokmeny, které chcete uložit do GEDCOMu?

Nebo máte pro každý rodokmen jiné rodinné stránky, tedy v tom seznamu máte vždy jen jeden rodokmen?

Domů -> Členové stránek
Obrázek

Je tam u Vašeho jména napsáno "Webmaster"? Píšete, že tam máte napsáno správce, ale tu možnost tady nevidím.

Když u toho třetího rodokmenu zadáte Exportovat do GEDCOMu -> Začít Export, objeví se toto?
Obrázek
Tedy hlavně jestli je tam ten nápis
Probíhá vytváření souboru GEDCOM. To může trvat několik minut.
Po dokončení vám bude zaslán e-mail s odkazem, pomocí kterého jej budete moci zobrazit.


A tohle vůbec nechápu:
Dagmar8 píše:U toho třetího mi žádný mail nepřišel /zkoušela jsem vícekrát| když uložím a následně otevřu v Ancestry soubor třetího stromu, jsou tam pouze 3 základní lidé i když ve stromu by jich mělo být asi 100.
Dagmar8 píše:Jakto že soubor otevřu?
Pracuji v Mozille, vpravo nahoře je stahování, na které kliknu a daný soubor uložím.
Jaký "daný soubor", když Vám žádný e-mail s odkazem na jeho stažení nepřijde?

Jinak to, co píše AlesC, také dobře funguje.

Co se týče toho, kolik je v souboru osob, to se pozná podle toho, kolikrát se tam vyskytuje řádek vypadajících takto
Kód: Vybrat vše
0 @I1@ INDI
kde ta jednička je číslo osoby a je pro každou osobu jiné.
Peters
 
Příspěvky: 429
Registrován: ned lis 29, 2009 23:39

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod Viola » pát led 16, 2015 9:25

Já myslela tím "Off-line na PC" právě program Family Tree Builder (který je s MyHeritage provázaný), jak píše AlesC. Nenapadlo mě, že děláte rodokmen jen na webu, bez zálohování.
Viola
Uživatelský avatar
Viola
 
Příspěvky: 467
Registrován: úte srp 26, 2014 12:08
Bydliště: Olomouc
Oblast pátrání: Jižní Čechy > Marčovice, Milíkovice; Plzeň; Jižní Morava > Čechy pod Kosířem; Severní Čechy > Železný Brod

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod Dagmar8 » pát led 16, 2015 11:30

Petersi děkuji moc za pomoc
Nebo máte pro každý rodokmen jiné rodinné stránky, tedy v tom seznamu máte vždy jen jeden rodokmen?
ano vždy jen jeden rodokmen

Je tam u Vašeho jména napsáno "Webmaster"? Píšete, že tam máte napsáno správce, ale tu možnost tady nevidím.

u dvou je naůpsáno webmaster u toho co nejde je to nějak jinak - tady asi bude problém

Když u toho třetího rodokmenu zadáte Exportovat do GEDCOMu -> Začít Export, objeví se toto?
ano objeví se přesně tento obrázek

Jaký "daný soubor", když Vám žádný e-mail s odkazem na jeho stažení nepřijde?
myslím tím tohle
Obrázek

moc děkuji za snahu mi pomoci a omlouvám se že mluvím "čínsky"

zkusím ještě udělat to, co mi píše Aleš
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1005
Registrován: pát pro 13, 2013 15:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod Dagmar8 » pát led 16, 2015 11:54

petersi poslala jsem vám zprávu - děkuji
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1005
Registrován: pát pro 13, 2013 15:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,

Re: Myheritage Gedcom

Příspěvekod Dagmar8 » pát led 16, 2015 21:08

Tak konečně se mi to povedlo přes Family Tree Builder uložit !!

Moc všem děkuji, že jste se mnou měli takovou trpělivost.
ty Dáša
Uživatelský avatar
Dagmar8
 
Příspěvky: 1005
Registrován: pát pro 13, 2013 15:37
Bydliště: Hradec Králové
Oblast pátrání: Slavkov u Brna, Vyškov, Humpolec, Jiřice a okolí, Hradec Králové, Praha, Pardubice, Rokytno,


Zpět na Jaký software používáte?

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník