přidání nového rodokmenu na FTB

U nás používaný software. Kdo co používá, klady a zápory.

přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod chasanar » stř lis 26, 2014 9:33

Dobrý den, mám dotaz - potřebovala jsem přidat další rodokmen na svém stávajícím účtu
(před měsícem jsem zadávala druhý), ale vyskočí mně tabulka s dotazy jaký geneal. program používám, pak další s informacemi o FTB, odkliknu "hotovo" a šup - jsem zase na první tabulce. :shock:
Je chyba na mé straně nebo se něco změnilo?
A ještě jeden dotaz - používám základní verzi Basic, kam se může umístit max. 250 osob - tzn. že se sčítají všichni zapsaní (ze všech rodokmenů) dohromady?
Nebo se toto omezení vztahuje jen na jednotlivé rodokmeny? Plánovala jsem jich zadat asi 10 s různým počtem osob. I když teď je otázka, jestli se mně to vůbec podaří :?
Anglicky bohužel neumím, takže nápověda je mi k ničemu :evil:
Děkuji předem za odpověď, M.F.
chasanar
 
Příspěvky: 457
Registrován: pon říj 15, 2012 14:52
Oblast pátrání: Klatovsko,Plzeňsko

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod Zora » stř lis 26, 2014 10:20

Na FTB můžete mít rodokmenů, kolik chcete . v menu je položka vytvořit nový soubor, pak jen přepínáte

Na webu vytvoříte další účet (opět s limitem cca 250) v pravém menu - účet, pak jen přepínáte
Postup tady :
viewtopic.php?f=2&t=13758&p=64418&hilit=250+%C3%BA%C4%8Det#p64418

Něco málo ještě tady:
viewtopic.php?f=16&t=13849&p=65038&hilit=transform%C3%A1tor#p65038

Z.
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 14706
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod Homelessbar » stř lis 26, 2014 11:07

no já jsem na to šel po česku a našel jsem cestu, jak tam dostat víc osob zadarmo. Pokud vlastníte nějaký genealogický program do počítače, který dokáže vytvořit gedcom soubor, tak ten limit na myheritage 250 osob lze překročit. Nevýhodu to má tu, že dále tam nelze zadávat nové osoby, ale pro hledání shod to stačí.
Uživatelský avatar
Homelessbar
 
Příspěvky: 181
Registrován: ned lis 24, 2013 23:02
Oblast pátrání: Morava

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod Zora » stř lis 26, 2014 11:10

Ten návod je po česku :-))), nejsem ajťák, jen jsem nabídla možnost , jak využít služeb FTB a prezentace na webu co nejvíc ...je to fakt naprosto jednoduché, jen popis vypadá složitě, když je třeba používat názvy, které jsou v menu... Z.
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 14706
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod ozana » stř lis 26, 2014 12:04

250 osob je limit pro všechny rodokmeny na jednom webu
Ožana neznamená ženu, přestože to kdysi velmi dávno bylo ženské křestní jméno
Uživatelský avatar
ozana
 
Příspěvky: 5149
Registrován: úte kvě 12, 2009 7:01
Bydliště: Petřvald
Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod Pichnat4 » stř lis 26, 2014 12:33

Ve FTB může být více osob než 250, alespoň já to tak mám. Mám tam 2731 osob ve verzi 6.
Pichnat4
 
Příspěvky: 622
Registrován: čtv zář 13, 2007 18:36
Oblast pátrání: Rakovnicko, Lounsko, Žatecko, Berounsko, Rokycansko

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod Zora » stř lis 26, 2014 12:45

ozana píše:250 osob je limit pro všechny rodokmeny na jednom webu


Myslím si, že limit 250 osob je na jeden účet (na webu), už se to tu probíralo. Účtů můžete mít více - na jednu mailovou adresu - čili na jednoho správce účtu. Řečeno opačně - jeden správce účtů na webu může mít více účtů a součet osob na těchto účtech není omezen počtem 250.
Sama to ovšem nepoužívám, nezveřejňuji rodokmeny, čerpám pouze z údajů, které tu zazněly.

Z.
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 14706
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod Homelessbar » stř lis 26, 2014 12:48

aktuálně já mám 3.077 osob, hlásí mi to překročení limitu a nemůžu přidávat nové osoby, ale ostatní funkce fungují.
Uživatelský avatar
Homelessbar
 
Příspěvky: 181
Registrován: ned lis 24, 2013 23:02
Oblast pátrání: Morava

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod Pichnat4 » stř lis 26, 2014 12:53

Tak předně je třeba rozlišovat dva názvy. Family Tree Builder je aplikace. Ta myslím nemá limit na počet osob. Pak jsou tu stránky MyHeritage, kde je právě to omezení. Já osobně také nezveřejňuji nic co mám hotovo.
Pichnat4
 
Příspěvky: 622
Registrován: čtv zář 13, 2007 18:36
Oblast pátrání: Rakovnicko, Lounsko, Žatecko, Berounsko, Rokycansko

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod Zora » stř lis 26, 2014 14:26

Ok, píšu o webu, tedy zveřejnění na MH. Lze vlastnit více účtů,(rodokmenů), na každém 250 osob.
FTB je jasný, tam je možno vytvořit x projektů (rodokmenů),
Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 14706
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod Pichnat4 » stř lis 26, 2014 14:38

Nebylo to myšleno na vás Zoro. Ale tak nějak obecně, že někdo má problém s limitem osob, píše FTB, přitom je to na webu.

Každopádně pro všechny tu funguje funkce "Hledej", tento problém je tu již několikrát.
Pichnat4
 
Příspěvky: 622
Registrován: čtv zář 13, 2007 18:36
Oblast pátrání: Rakovnicko, Lounsko, Žatecko, Berounsko, Rokycansko

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod Zora » stř lis 26, 2014 15:02

OK, já to na sebe nevztahovala, jen jsem upřesnila - pro jistotu - svou odpověď. :-)

s tím hledáním je občas problém, dost dobře se tady orientuji a zatím si ještě i dost pamatuji a i s dohledání svých starších dotazů mám někdy problém. :-)
Jenže - když někdo vůbec neví, že to tady už proběhlo, jak má hledat.
Už mě kolikrát napadlo, zda by nepomohl nějaký seznam odkazů na konkretní problém :-)))
Seznam by pomohl, ale jak ho vytvořit, to netuším. Z
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 14706
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod chasanar » čtv lis 27, 2014 8:58

Děkuji, Zoro, jste laskavá, ostatně jako vždy :)
Po vysvětlení zde jsem pochopila, že moje otázka byla chybná; správně se mi jednalo o přidávání nového rodokmenu na MH. :oops:
Ještě jsem se chtěla zeptat - v začátcích se mi "podařilo" na MH umístit, přesněji řečeno duplikovat ?několikrát moje naprosto stejné rodinné web.stránky. Je možné je nějakým způsobem odstranit? -dělá mně to chaos se shodami s mým správným současným rodokmenem. Nevím, jakým způsobem se na tyto "porovnávané" rodokmeny dostat a vymazat je.
Na FTB se mi podobný problém s duplikacemi povedl odstranit, ale tady si nevím rady.
Jak jsem psala, nejsem příliš zdatná v práci s počítačem, samouk amatér a ve svém okolí nemám "rádce". Někdy je to boj a tiše závidím Vám, zkušeným.
Doufám tedy, že jsem svůj problém popsala srozumitelně.
Samozřejmě nejdříve hledám info v diskuzích, ale někdy se v tom ztrácím :roll:
Děkuji za pochopení i rady, M.F.
chasanar
 
Příspěvky: 457
Registrován: pon říj 15, 2012 14:52
Oblast pátrání: Klatovsko,Plzeňsko

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod ozana » čtv lis 27, 2014 9:11

Váš web, zvolit Rodokmen, Spravovat rodokmeny - Odstranit (duplicitní stromy)
Ožana neznamená ženu, přestože to kdysi velmi dávno bylo ženské křestní jméno
Uživatelský avatar
ozana
 
Příspěvky: 5149
Registrován: úte kvě 12, 2009 7:01
Bydliště: Petřvald
Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Re: přidání nového rodokmenu na FTB

Příspěvekod Zora » čtv lis 27, 2014 9:24

Pokud chcete rodokmen rozdělit do více částí, možná by bylo jednoduší na webu, tedy na MyHeritage smazat osoby - ponechat jen prázdný účet (možná je třeba ponechat 1 osobu, nejsem si jistá) a poté nahrát z FBT jednotlivé dílčí rodokmeny tak, jak jste si je rozdělila. (jak si je rozdělíte)
Tím budete mít jistotu, že je vše tak, jak potřebujete.
K té pochvale - děkuji, ale víte, já si vždy připomenu svoje začátky a snažím se poradit tak, jak mně kdysi radili jiní. To, co se dnes zdá zkušeným samozřejmé, bylo i pro mě kdysi velice složité a snad i nepochopitelné.
Takže - i Vy se jednou podělíte o své zkušenosti a podáte pomocnou ruku. O tom je fórum :-))), proto sem chodíme.
Zora
PS - Když něco nevím, neznám, nedaří se mně, nesetkala jsem se, ptám se také, na tom nevidím nic špatného :-)))
Uživatelský avatar
Zora
 
Příspěvky: 14706
Registrován: čtv kvě 31, 2012 15:01
Bydliště: Ivančice
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Další

Zpět na Jaký software používáte?

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků