Ancestry

U nás používaný software. Kdo co používá, klady a zápory.

Re: Ancestry

Příspěvekod kaiserj » čtv čer 05, 2014 7:05

Nemá někdo také poslední dobou potíže že v případě importu do Ancestry Gedkomu z FTB se nezobrazují u osob žádné vztahy? Tzn. že osoba nemá přiřazení rodiče ani děti.
Můj rodokmen: http://www.kaiser.hys.cz/
Pár rodokmenů z oblasti Sudet: http://www.sudeten.clanweb.eu
Sudetské hřbitovy: http://sudetske-hrbitovy.webnode.cz/
Uživatelský avatar
kaiserj
 
Příspěvky: 176
Registrován: úte zář 01, 2009 9:09
Oblast pátrání: Plzeňský kraj, Domažlicko, Chodsko,

Re: Ancestry

Příspěvekod jirkabart » čtv čer 05, 2014 11:56

Jsem na tom stejně ... vazby mezi osobami nefungují.
Pátrám především na jižním plzeňsku, klatovsku a královehradecku.
Uživatelský avatar
jirkabart
 
Příspěvky: 525
Registrován: pon bře 18, 2013 13:20
Oblast pátrání: plzeňský kraj: přešticko, švihovsko, žinkovsko, nepomucko
královéhradecký kraj: severně od Nechanic

Re: Ancestry

Příspěvekod mannowar » sob bře 21, 2015 19:45

Prosím můžete mi poradit nějak mi to nejde,dělám si Rozrod rodu a nějak tam nemůžu pořád dostat datum svatby,zkouším to a nanejvýš se mi tam objevilo <wedding> ale né datum.Děkuji
mannowar
 
Příspěvky: 365
Registrován: ned zář 29, 2013 11:52
Bydliště: ostrava
Oblast pátrání: Tichá.Lichnov.Orlová

Re: Ancestry

Příspěvekod janamic » úte bře 24, 2015 17:19

Nikdo se nemá k odpovědi !? trochu váhám, jestli má problém vůbec nějaké řešení. Při zobrazování rozrodu je spojnice mezi manželi svislá, narozdíl od vývodu, kde je místo pro svatbu na vodorovné spojnici. Ale proč se v rozrodu údaj o svatbě nezobrazuje v okénku u osob, také netuším. Já mám ke konečnému tisku rozrodu ještě hodně daleko, zatím mě napadlo jen nesystémové řešení: jako occu2 připsat: sňatek:datum/místo. Ale je to práce navíc.
Miana
janamic
 
Příspěvky: 817
Registrován: sob čer 29, 2013 13:28
Oblast pátrání: Prácheňsko, Jižní Čechy, Podbrdsko, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Re: Ancestry

Příspěvekod mannowar » úte bře 24, 2015 18:03

díky myslel sem že dělám něco špatně a ono to nejde
mannowar
 
Příspěvky: 365
Registrován: ned zář 29, 2013 11:52
Bydliště: ostrava
Oblast pátrání: Tichá.Lichnov.Orlová

Re: Ancestry

Příspěvekod janamic » úte bře 24, 2015 19:33

nebo něco děláme špatně oba dva
Miana
janamic
 
Příspěvky: 817
Registrován: sob čer 29, 2013 13:28
Oblast pátrání: Prácheňsko, Jižní Čechy, Podbrdsko, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Re: Ancestry

Příspěvekod luko » stř bře 25, 2015 7:15

A co třeba kontaktovat autora?Kontakt by měl být přímo v programu. :idea:
Ty LuKo
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz 'ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Uživatelský avatar
luko
 
Příspěvky: 400
Registrován: pon dub 29, 2013 11:43
Oblast pátrání: Oslavany,Ivančice,Rosice,Křižanov,Vysoké Popovice,Čučice,Mohelno,Troubsko,Dolní Kounice,Neslovice,Budišov,Tasov,Velké Meziříčí,Netín

Re: Ancestry

Příspěvekod alenas » stř bře 25, 2015 18:41

luko píše:A co třeba kontaktovat autora?Kontakt by měl být přímo v programu. :idea:

Zdravím -
přečetla jsem si Ancestry fórum a pár podobných dotazů tam je. Nethar sice odpověděl, ale nebyla jsem z toho moudrá.
Mám tyto problémy:
1) Import gedcom - pokud je více osob ( v mém případě 5000), nepřiřazují se manželé a tím pádem ani děti. Pro zkoušku jsem zadala 204 osob a problém zmizel. To mi ovšem nepomůže
2) Zobrazení nelze uložit ve formátu PDF, objeví se chybový štítek
Hlava mi to nebere, před časem vše fungovalo bez problémů, žádné kejkle jsem s počítačem neprováděla. A teď vidím, že se stejným problémem se potýká víc lidí
Aš.
alenas
 
Příspěvky: 437
Registrován: stř lis 28, 2012 8:43

Re: Ancestry

Příspěvekod danuseko » sob zář 17, 2016 14:38

Reaguji na předešlý příspěvek, taky mám potíže se zobrazením v PDF, volila jsem JPG, ale není to ono. Poradí někdo? Díky Dana
Rod Sechter = Kunratice u Prahy, Straškov, Mnetěš
danuseko
 
Příspěvky: 505
Registrován: pát črc 08, 2011 20:37
Bydliště: Bílina, Kopisty (Most)
Oblast pátrání: Kunratice, Straškov, Mnetěš, Vojnice a jiné. Soběsuky, Nepomuk, Most, Souš, Kopisty a jiné.

Re: Ancestry

Příspěvekod janamic » sob zář 17, 2016 18:30

Miana
janamic
 
Příspěvky: 817
Registrován: sob čer 29, 2013 13:28
Oblast pátrání: Prácheňsko, Jižní Čechy, Podbrdsko, Křivoklátsko, Praha západ, Praha východ, Střední Polabí

Re: Ancestry

Příspěvekod danuseko » sob zář 17, 2016 19:16

Děkuji za vysvětlení, taky jsem si zkusila nainstalovat pdf creator, ale protože nbemám tiskárnu a v mém případě by to bylo málo platné, budu mít plachtu cca 5 metrů, potřebuji to dát na flash a donést na plotter do studia. Stejný problém jpg kvalita nic moc, spíš nic než moc a chybí pdf.
Rod Sechter = Kunratice u Prahy, Straškov, Mnetěš
danuseko
 
Příspěvky: 505
Registrován: pát črc 08, 2011 20:37
Bydliště: Bílina, Kopisty (Most)
Oblast pátrání: Kunratice, Straškov, Mnetěš, Vojnice a jiné. Soběsuky, Nepomuk, Most, Souš, Kopisty a jiné.

Re: Ancestry

Příspěvekod Noodle » sob zář 17, 2016 22:55

Sice úplně nevyřeším Váš problém, ale mohu pomoci s JPG kvalitou. Zjistil jsem zkoušením, že kvalita JPG obrázku roste, když se opravdu hodně rodokmen přiblíží, pak se nechá exportovat do JPG a výsledkem je poměrně kvalitní obrázek - když už generování pdf nefunguje. Ale z vlastní zkušenosti s výkresy (rodokmen svým způsobem výkres fakt je :-) ) můžu říct, že pro plotter je fakt nejlepší pdf.
Noodle
 
Příspěvky: 81
Registrován: sob lis 01, 2014 21:04
Oblast pátrání: Semilsko, Lomnicko (n. Popelkou), Chlumec nad Cidlinou (okolí), Kopidlno (okolí)

Předchozí

Zpět na Jaký software používáte?

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník