S genealogií jsem začal koncem roku 2020 a od začátku používám výhradně program Ancestry od Martina "Nethara" Doležala s doplňkem Ancestry2html od autora "sirsi". Vývoj programu i doplňku byl zastaven už přes mnoha lety a autoři nekomunikují, což mi ale nebrání v tom, tyto programy používat ke své plné spokojenosti i v roce 2025.
Rodokmen z Ancestry si čas od času vyexportuju přes Ancestry2html na svůj web, abych k němu měl přístup přes internet odkudkoliv. Ze dvou přiložených šablon mi více vyhovuje novější TreeView.
Chtěl bych si ji nyní ale mírně upravit - na list osoby přidat její velké foto (tj. 150x200px dle Ancestry) a přehodit několik informací o dané osobě z konce stránky na začátek - vedle té fotky. Autor doplňku tvorbu vlastních šablon nezakazoval; jednotlivé proměnné popsal poměrně podrobně. Teoreticky by to tedy mělo být proveditelné.
Pokud by šlo pouze o úpravu zobrazení v nastavení .css souboru, tak bych si asi poradil, ale po shlédnutí používaného javascriptu mne optimismus přešel (i když ten je tam zřejmě pouze kvůli třídění osob, tj. pro všechny šablony shodný).
Ono tam ale patrně nepůjde pouze o úpravu šablony, ale předpokládám, že i kódu, který to pak z dat Ancestry přes danou šablonu ve správném pořadí a pro vybrané proměnné nasype... A tohle všechno správně upravit a neudělat chybu - to už triviální asi opravdu nebude...
Takže se chci zeptat - najde se zde někdo, kdo si pro doplněk Ancestry2html vytvořil vlastní šablonu? Budu vděčný za jeho informace a zkušenosti, jak postupovat, čeho se vyvarovat apod.