zburget píše:Ale po úpravě windows, aby to umělo české znaky mi to tenkrát něco rozbilo, už si nepamatuju, co to bylo. Souviselo to s tím kódováním textu. Tak jsem to musel vrátit a Legacy prozatím odpískat. Tak čekám, až to přepíšou s podporou Unicode. Už čekám asi 3 verze
zburget píše:Máme rok 2024 a oni pořád nepodporují Unicode? Tomu se až nechce věřit.
Samozřejmě, že ve všem máte pravdu. Pokud si dobře vzpomínám, tak když jsem s Legacy a úpravou registru Windows někdy v roce 2007 začínal, to bylo ještě možná na XPčkách nebo Vistách, to už nevím, tak jediný problém, který úprava Windows způsobila, bylo špatně zobrazení českých znaků v některých souborech PDF zobrazených v Acrobat Readeru. Vím, že se špatně zobrazoval výpis z účtu z Monety, ale z České spořitelny byl výpis čitelný dobře. V jiných čtečkách PDF, např. ve Foxit Readeru se tento problém neobjevil. Teď jsem si to po 17 letech znovu ověřil - Windows 10, aktuální Acrobat Reader, výpis z účtu z Monety v PDF a vidím vše v pořádku.
Nic neobhajuji, pouze informuji o svých zkušenostech.
Hlavní důvod, proč používám Legacy já je ale jinde - data se ukládají v databázi typu MS Access. Takže při nainstalovaném prostředí MS Access (nebo OpenOffice či LibreOffice), znalosti struktury tabulek v databázi a případně mírné znalosti SQL lze s daty libovolně čarovat (hromadně opravovat, doplňovat, mazat). Takže když jsem třeba po mnoha letech a 9000 vložených osobách s poznáním už někde jinde a uvědomím si, že jsem býval mohl například místa a adresy událostí strukturovat jinak, aby se mi lépe zobrazovaly v internetové prezentaci, tak to mnohem snáze upravím v Accessu (a třeba při pomoci Excelu) než záznam po záznamu v genealogickém programu.