zametak píše:Dobrý den, prosím o nalezení jména Svadba, nebo Swadba - v okolí Kamenice nad Lipou. Děkuji
Bohužel žádný Svadba nebo Swadba v berní rule není.
Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
zametak píše:Dobrý den, prosím o nalezení jména Svadba, nebo Swadba - v okolí Kamenice nad Lipou. Děkuji
genealog píše:Bodie píše:genealog píše:Dobrý den,
mohl byste se mě, prosím podívat, ve které vesnici na Nepomucku se vyskytoval Voráček?
Děkuji
Obcí Nepomuk je více, musíte mi napsat, kterou z nich myslíte.
Voráčků je v berní rule asi dvacet.
Je to Nepomuk, panství Zelená hora. Mohly by to být obce Třebčice, Tojice ?
genealog píše:Dobrý den,
mohl byste mi prosím zjistit, zdali se jméno Soukup vyskytovalo ve Strážišti u Manětína (okres Plzeň-sever), případně v jiné obci poblíž? Děkuji.
vacl.ho1111 píše:Dobrý den,
snažím se vytvořit rodokmen svých předků a v matrikách jsem došel do roku 1675. Hledám jméno Holý, Nevězize, okr.Písek, panství Varvažovské, které patřilo maltézkým rytířům. Prosím o podívání do Berní ruly na toto jméno. U jednoho zápisu v matrice bylo připsáno k jménu Holý jméno kořán.
Děkuji Holý
Bodie píše:genealog píše:Dobrý den,
mohl byste mi prosím zjistit, zdali se jméno Soukup vyskytovalo ve Strážišti u Manětína (okres Plzeň-sever), případně v jiné obci poblíž? Děkuji.
Jan Soukup, Loza, okr. Manětín, panství Bělá, sedlák
Melichar Soukup, Černá Hať, okr. Manětín, panství Všesulov, rychtář
Václav Skoukup, Strážiště, okr. Manětín, Všesulov, soused
genealog píše:
Dobrý den, moc děkuji za ty Soukupy. Při hledání návaznosti matrik na Berní rulu, jsem nakonec zjistil, že ten můj Soukup zakoupil grunt Matouškovský, který vyhořel (v r. 1677). Můžete se mě prosím ještě tedy podívat na grunt Matouškovský, hlavně kolik k němu náleželo polí a dobytka? Děkuji.
ocnibulva píše:Můžu požádat o vyhledání příjmení Keclík, Zátaví okr. Písek? Děkuji.
Bodie píše:ocnibulva píše:Můžu požádat o vyhledání příjmení Keclík, Zátaví okr. Písek? Děkuji.
Adam Keclík, Zátaví, okr.Písek, panství Kestřany, sedlák
Bohužel nemám svazek Prácheňský I takže nemám žádné další podrobnosti.
Janina píše:Dobrý den, můžete mi vyhledat jméno Karel Kraus, popř. Veronika Krausová Plzeňsko, Křimice. Děkuji
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků