Jedná se o správné osoby?

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Jedná se o správné osoby?

Příspěvekod Arpsze » čtv čer 20, 2013 16:17

Zdravím Vás,

snažím se nalézt předky osoby Josef Havlík, který se narodil v roce 1886 v Polničce okr. Žďár n. S.
z knihy narozených jde krásně vyčíst, že jeho otec byl Josef Havlík bydlící v Polničce. A ten byl nemanželský syna Františky Havlíkové, dcery Jana Havlíka z Rokytna.
Obrázek

Pátrám tedy po Josefu Havlíkovi, nemanželském synovi Františky.
V polničce není v dřívějších letech záznam o narození Josefa Havlíka ani Františky, a tudíž jsem pátral v místě otce Františky. V Rokytně.

Zde byl nalezen záznam z roku 1867, v německém jazyce, o narození Josefa Havlíka. Odpovídá i stav nemanželského dítěte. Jméno matky Franciska Havlík, dcera Johann Havlík z Rokytna.

Vzhledem k roku narození by to znamenalo, že měl syna v 19ti letech. Což bych nepovažoval za problematické. A celkem bych to bral jako zdařilý nález.
Obrázek

Po otcově linii nelze logicky pokračovat a proto jsem pátral po datu narození a dalších předcích zmíněné Františky.

Od roku 1830 do roku 1856, sem nalezl záznam o narození Francisky v roce 1856. Záznam je pro mne již dosti nepřečtitelný. Ale píše se tam, že jejím otcem by měl být Johann Havlik z Rokytna. Co mne trochu zaráží je právě rok narození 1856. Znamenalo by to, že nemanželské dítě by měla cca v 11ti letech.
Obrázek

Rád bych se tedy zeptal, zda jsem při pátrání neudělal někde chybičku, či něco špatně nepřečet. Je reálné, aby se jednalo o rodovou linii? Děkuji za pomoc
Arpsze

Re: Jedná se o správné osoby?

Příspěvekod Zora » čtv čer 20, 2013 16:32

Můžu se mýlit, ale nezemřel podle dopsané poznámky Josef, narozený 10/11 apr. 1867 v témže roce, tedy 8. 6. 1867 (pokud to dobře čtu)?
Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Arpsze » čtv čer 20, 2013 16:39

nejsem si právě jist, zda se jedná o označení úmrtí. Já tam vidím 18 8/4 67. o jaké datum úmrtí by se jednalo? Právě té značce nerozumím.
Arpsze

Příspěvekod janinax » čtv čer 20, 2013 16:40

Dobry den! Mam pocit, ze tu neco nesedi a to ten nemanzelsky syn Frantisky. V zapisu, ktery jste uvedl, je napsano ze matkou nemanzelskeho Josefa je Frantiska - dcera Franze Havlika. U prvního prilozeneho zapisu, je jako otec Frantisky uveden Jan, stejne tak jako u narozeni Frantisky. Navíc nemanzelsky syn Josef zemrel r. 1867, jak je patrno z poznamky u jeho narozeni - krizek s datem.
janinax

Oblast pátrání: Semilsko, Krkonoše, Turnovsko, Třebechovice p. O., Jablonecko, Jičínsko

Příspěvekod Arpsze » čtv čer 20, 2013 16:45

Děkuji za ochotu. Patrně jsem tedy nalezl špatného nemanželského Josefa :-)
Arpsze

Příspěvekod Zora » čtv čer 20, 2013 16:55

Zkuste se podívat do matriky zemřelých, mělo by tam být uvedeno v r. 1967 úmrtí Vámi nalezeného Josefa. Já přesné datum ze zápisu nepřečtu. Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod stanley4 » čtv čer 20, 2013 22:55

Zora píše:Zkuste se podívat do matriky zemřelých, mělo by tam být uvedeno v r. 1967 úmrtí Vámi nalezeného Josefa. Já přesné datum ze zápisu nepřečtu. Zora

1867, pravdepodobne 8.5.?
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Zpět na Otázky a odpovědi