Zora:
Josef Horák, dělník v Řestokách(ale jestli tam jen pracoval, nebo od tama byl, to zatím hledám, proto jsem se soustředila na ten sňatek, protože tam bych třeba zjistila víc) a Anna Sobotková ze Sirákova čp.4 ale sloužila někde v okolí Chrudimi u jakéhosi sedláka a s tím taky otěhotněla.Když bylo dědovi cca 5 let, vzala si Horáka, ten dědu osvojil, dostal práci jako kočí opět někde v okolí Chrudimi a bydleli v Kočí u Chrudimi.
Potom se odstěhovali do Habartova nebo Habartic, taky nevím přesně.Tam jsem hledala možné úmrtí jeho i Anny, ale na actapublica je to jen tuším do roku 1930 a do té doby tam nejsou.A archív či matrika v Plzni je pro mě dost bokem
O Anně vím celou její linii až bůhví kam, o něm nevím vůbec nic, kde a kdy se narodil, kdy zemřel.Mám jen datum svatby s Annou, toho 26.1.1919.
Mého dědečka osvojil, takže on není pokrevní linie, přesto o něm chci vědět a hlavně-měli pak s Annou ještě další děti a to byli dědovi sourozenci
Ještě mě napadlo, jestli by se to nedalo někde hledat podle data osvojení, jestli se vedly nějaké spešl knihy??
Karolína:Zavolám nebo zajedu do Chrudimi, není to tak daleko a budu doufat.Je fakt, že ta kniha je jak když tam něco chybí.
https://familysearch.org/pal:/MM9.3.1/T ... 1130977860