Nejstarší výskyt

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Nejstarší výskyt

Příspěvekod LucieZach » stř kvě 29, 2013 10:36

Ahoj všem, vyplňuji si sešit od Blanky Lednické a potřebuji vyplnit kolonku Nejstarší výskyt příjmení. Nevíte někdo, kde takovou informaci zjistím? A zda ji vůbec zjistím? Děkuji.
LucieZach

Re: Nejstarší výskyt

Příspěvekod hozacwa » stř kvě 29, 2013 19:55

nechci vám brát "genealogické" iluze, ale to zjistíte po několika měsících, spíše letech bádání a hledání; já sám je ani po 7 letech ještě nemám, a to jsem s jistotou v roce 1560, orientačně 1421; osobně bych tu rubriku nechal prázdnou až do úplného ukončení hledání svých předků (pokud to vůbec někdy skončí nebo mne smrt nepředběhne);
držím palce
hozacwa

Příspěvekod Karolina Vernerova » stř kvě 29, 2013 20:10

A nebo to neberte fatálně a prostě tam dejte, co máte a jednou za čas to upravte, když se dostanete dál...
Však je to jenom návod.
Souhlasím s honzacwa, že to pátrat se dá celý život... tudíž je nemožné to mít definitivní :-)
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Příspěvekod LucieZach » čtv kvě 30, 2013 8:05

Děkuji, tak jste mi to potvrdili. Já jsem se asi ptala úplně blbě. Ale vždycky nejdřív zkouším všechno hledat sama a pak zjistím, že je někde nějaká stránka s informacema a že na to jdu zbytečně oklikou. Zatím jsem na začátku roku 1700, tak mám ještě co dělat :-) ale že je to nekonečný koníček a zřejmě na celý život, to je mi už teď jasný :-)
LucieZach

Zpět na Otázky a odpovědi