Kde jsou pohřbeni?

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Kde jsou pohřbeni?

Příspěvekod Lenkae » čtv kvě 09, 2013 7:37

Jak zjistit, kde se pohřbívalo?Zavolala jsem na obecní úřad městečka, kde žili mí předci(ne tak dávno, kolem roku 1900) a oni tam ani neví, kde se pohřbívají obyvatele dnes, natož v minulosti.Městečko svůj hřbitov nemá a paní mě odkázala na všechny hřbitovy v okolí ale to není v mých silách všechno objezdit a hledat :(
Lenkae

Oblast pátrání: Janovice u Polné,Polná, Sirákov//Dolní Dobrouč, Nasavrky u Chocně//Žďár Nad Orlicí, Chotiv//Dubicko, Bohuslavice, Zvole, Hněvkov, Příkazy, Olomouc //

Re: Kde jsou pohřbeni?

Příspěvekod Kašpar » čtv kvě 09, 2013 7:57

nevím,odkud přesně jste,v profilu máte choceň. někdy pohřbívali v úplně jiném místě,než žila zemřelá osoba. takže nemusí být nutně u každé vesnice či městečka hřbitov. možná by pomohlo nakouknutí nejdřív do mapy,a pak do místně příšlušného musea či archivu.
Kašpar

Příspěvekod Ewka » čtv kvě 09, 2013 8:15

V některých novějších (od konce 19.stol) úmrtních knihách jsem se setkala i s poznámkou místa pohřební (včetně čísla hrobu atp.). Třeba něco objevíte tam :wink:
Ewka

Oblast pátrání: Broumovsko, Policko, Náchodsko, Dobrušsko, Podřipsko

Příspěvekod Lenkae » čtv kvě 09, 2013 8:23

Nepotřebuji nakouknout do mapy, vím, kde jsou ty hřbitovy.
Ale je jich 5 a projít 5 hřbitovů není na den, takže jsem si myslela, že obvolám obecní úřady a tam mi řeknou-ano, nebožtíci ze Žďáru N/O se pohřbívají tam a tam ale bohužel, takže hledám způsob, jak jinak to zjistit
Lenkae

Oblast pátrání: Janovice u Polné,Polná, Sirákov//Dolní Dobrouč, Nasavrky u Chocně//Žďár Nad Orlicí, Chotiv//Dubicko, Bohuslavice, Zvole, Hněvkov, Příkazy, Olomouc //

Příspěvekod Lucka. » čtv kvě 09, 2013 8:29

A nemá některá z těch obcí, kde jsou hřbitovy např. hřbitovní správu nebo se pokusit zkontaktovat hrobníky.
Naposledy upravil Lucka. dne čtv kvě 09, 2013 8:38, celkově upraveno 1
Lucka.

Příspěvekod Lenkae » čtv kvě 09, 2013 8:31

Lucka. píše:A nemá některá z těch obcí, kde jsou hřbitovi např. hřbitovní správu nebo se pokusit zkontaktovat hrobníky.

Právě ideální by byla hřbitovní správa ale nemůžu na netu žádné kontakty najít
Celkem nechápu, že paní z obecního úřadu dané obce ani neví, kam se lidi od nich pohřbívají, tak nějak jsem čekala, že takovou informaci vědět bude :cry:
Tak hurá, našla jsem jednu velmi ochotnou úřednici a ta mi to vyhledá, jestli u nich na hřbitově někdo z ,,našich" není :D
Lenkae

Příspěvekod Kašpar » čtv kvě 09, 2013 8:47

Žďár n/O je poblíž Týniště n/O. Co to zkusit tam...
navíc je Žďár n/O řazen pod Borohrádek,aspoň dle seznamu digitalizovaných matrik v SOA Zámrsk,a Žďár n/O je digitalizovaný N,O,Z.
Kašpar

Příspěvekod Lenkae » čtv kvě 09, 2013 9:35

Už jsem se dovolala do Borohrádku, snad budou tam:-)
Že je zdigitalizovaný vím, ale to mi celkem k ničemu není, v knihách není kde jsou konkrétní lidé pohřbeni
Lenkae

Zpět na Otázky a odpovědi