Myheritage - prosba o zkontaktování osoby

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Myheritage - prosba o zkontaktování osoby

Příspěvekod petrv » ned dub 28, 2013 23:26

Dobrý den,

na myheritage se mi zobrazilo, že někdo podobné osoby má zadány ve svém kmeni. Zatím nemám placenou verzi a chtěl bych, kdyby byl někdo tak ochotný tu danou osobu zkontaktovat a kontakt mi případně předat. Zřejmě na tom v hledání budu lépe - u záznamu nejstarší osoby (prapravbabička) má dotyčná uvedené jiné (špatné) místo narození - zřejmě tedy nepokročila a nepokročí dále do historie. Zobrazuje mi to jen jméno - Barbora Nováková (to je majitel toho rodokmenu, ne náš předek).

Budu rád pokud se někdo ozve.

Abych nabídl protišlužbu tak můžu nabídnout při návštěve archívu získání nějakých archiválií, třeba pro někoho, kdo to má daleko. Pohybuji se okolo AHMP, SOA Praha, SOA Litomerice a ještě mě asi čeká další cesta do Zámrsku.

Děkuji,
Petr.
petrv

Re: Myheritage - prosba o zkontaktování osoby

Příspěvekod sanmarco » pon dub 29, 2013 7:16

Nemáte odkaz nebo alespoň název rodokmenu (např. Štecha Web Site, atd)? Jsem schopen ji oslovit, ale Barbor Novákových je tam docela hodně s různými rodokmeny :-(

Jinak zde mám já prosbu, kdyby byla možnost, bohužel z 50 kukaček se nikdo nenabídl: viewtopic.php?f=7&t=8502&p=40023#p40023
sanmarco

Příspěvekod Pecen » pát kvě 03, 2013 9:39

Je to tato osoba? Stačí dát kontaktovat správce.
http://www.myheritage.cz/member-1331991 ... a-novakova
Pecen

Příspěvekod petrv » pát kvě 03, 2013 9:44

Nevypadá to tak - je tam navsteva naposledy v 2008 a vidim asi 6 osob v rodokmenu, vicemene vsude <soukrome> a ty prijmeni ktere jsou nekde tak vubec neznam.
Podle mě v kmeni té Barbory musí být Jiří Hyka - popř. manželka, Růžena Hublová(hyková, kylíšková)
petrv

Příspěvekod sanmarco » pát kvě 03, 2013 10:52

Zapomněl jsem vám Petře napsat, omlouvám se, mám teď toho hodně ... osobu jsem již kontaktoval, tak snad odpoví. Dle toho, jak oslovuji pro různé zájemce různé majitele je to tak 50:50 ... takže Vám budu držet pěsti, ať to vyjde. Když tak dejte vědět.
sanmarco

Příspěvekod petrv » ned kvě 26, 2013 14:13

--odstraněno - omyl--
Naposledy upravil petrv dne úte kvě 28, 2013 21:00, celkově upraveno 1
petrv

Příspěvekod sanmarco » ned kvě 26, 2013 15:23

Žádost odeslána.
sanmarco

Příspěvekod IvoD » úte kvě 28, 2013 10:16

petrv píše:Podle počtu osob (14 tis.) to bude asi genealog nebo fakt nadšenec

Nebo to taky může být luxovač, co se snaží k někomu přilepit do stromu a pak mu ho vyluxuje. Je potřeba být opatrný, možná ty shodné osoby nejsou z jeho stromu ale ze stromu někoho jiného, koho vyluxoval.
IvoD

Příspěvekod Zora » úte kvě 28, 2013 10:27

Může mně někdo vysvětlit, k čemu je to tzv. luxování? Mně to rozum nebere ... Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Kašpar » úte kvě 28, 2013 10:36

tzv. luxování je pěkně vyčur... tunel na druhého člověka,respektive jeho strom příbuzenstva. Bude se dělat že má shodu,a pak - leckdy pracně nashromážděné - údaje jednoduše ,,vyluxuje", tzn. že je zkopíruje,a poskytne je,například třetí straně, nebo je dál prodá.
Kašpar

Příspěvekod Zora » úte kvě 28, 2013 10:38

ini, prodej bych pochopila, ale co ti, kteří se jen přicucnou na mnoha místech a pak mají strom s cca 100 000 osob. Nějaký podivín to tady vysvětloval, že se snaží udělat strom celého světa...
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Příspěvekod Kašpar » úte kvě 28, 2013 10:41

to se nedá označit slušným slovem,možná by se dalo že parazitují na výsledcích druhých,aniž by za to něco poskytli sami.
a vyznají se v tom ,,jejich" stromu?
Kašpar

Příspěvekod Karolina Vernerova » úte kvě 28, 2013 11:21

No však jsem psala, že mi to hlásí shodu s rodokmenem, kde je 100 126 osob .-) A myslím, že pokud pán není genius, tak ví prd, kdo je Moritz Stein, u kterého se naše rodokmeny potkaly.

No, pokud tam, jak mi kdysi osvětlila Zora, nemáme žijící osoby, tak je mu vyluxování k ničemu. Ale možná je to závod, kdo bude mít v rodokmenu nejvíc lidí.
K.
TY Karolina
Karolina Vernerova

Oblast pátrání: Katolíci: Praha, Prachaticko, Teplice ----> Mělník, Slaný, Turnovsko až k Ještědu, Příbramsko, Sedlčansko, Rudník
Židé: Tábor, Votice, Klatovy, Heřmanův Městec, u Pelhřimova, Praha, Příbramsko

Zpět na Otázky a odpovědi