Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
SCIIA píše:Můj děda byl totálně nasazený na práci v Německu za 2. sv. války. Pocházel z Mladé Boleslavi. Pokoušela jsem se zjistit, kde přesně byl, ale zatím neúspěšně. Zkoušela jsem Oblastní archiv v Praze, ale žádný záznam nenašli. Poraďte, kde hledat?
Appian píše:Co by za to dnesni nezamestnani dali, aspon naka prace byla.
Martin Jílek píše:Appian píše:Co by za to dnesni nezamestnani dali, aspon naka prace byla.
To nemyslíte vážně!Že ne?
Appian píše:Co by za to dnesni nezamestnani dali, aspon naka prace byla.
SCIIA píše:Můj děda byl totálně nasazený na práci v Německu za 2. sv. války. Pocházel z Mladé Boleslavi. Pokoušela jsem se zjistit, kde přesně byl, ale zatím neúspěšně. Zkoušela jsem Oblastní archiv v Praze, ale žádný záznam nenašli. Poraďte, kde hledat?
SCIIA píše:Děda o odškodnění nežádal, zemřel r. 1978. Babička (také nežije) chtěla za něho žádat (ani nevím, jestli to šlo), každopádně v archivu nic nenašli. Moje mamka (dědova dcera) jen ví, že byl, ještě než se oženil na práci v Německu. S dědou se viděla velmi málo, protože babička se s ním rozvedla. Když se ale viděli, řekl jí, že jeho druhá dcera (kterou měl s nějakou Francouzkou právě asi v Německu) píše častěji. To ale ani babička nevěděla. Nevím, jestli si děda vymýšlel nebo to je pravda (jméno údajné dcery je neznámé). Mě by jen zajímalo, kam muži z Mladé Boleslavi do Německa odcházeli...???
SCIIA píše:Otázka také je, zda vůbec bylo možné, aby se totálně nasazení Češi mohli sblížit s Francouzkami, když byli totálně nasazeni na práci v Německu...???
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků