Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Hotka píše:Bohužel do fondu farností se asi nedostanu. V archivních fondech jsem našla pouze Děkanský úřad Velešín, ale tento fond není přístupný, není nic zpracováno.
Jména a místa narození rodičů uvedena jsou, ale bez čísla popisného. A jelikož se v dané obci vyskytuje víc nositelů tohoto příjmení ve víc chalupách, tak nevím, kdo byli prarodiče. A to ještě je to rozděleno na Plánek, Planek, Planěk, ale co jsem zjistila, tak původní jméno by mělo být Planěk.
Svatbu rodičů jsem se ještě nepokoušela nehledat, zatím jsem předpokládala, že se brali asi ve Vídni, protože otec pocházel z Koutu na Šumavě a matka z Plané nad Lužnicí.
Hledat v matrice zemřelých mého pradědu je veliký problém, protože někdy po r.1908 opustil rodinu a údajně utekl do Vídně a nikdo o něm víc nevěděl. To je to jediné, co jeho syn, můj dědeček o svém otci řekl. Snažila jsem se v archívu dohledat nějaký záznam o přestěhování, ale zatím jsem nic nenašla. Nenašla jsem ho ani na webu "Pohřbeni ve Vídni".
Zkusím sesmolit nějaký dopis v angličtině (německy neumím ani slovo) a zaslat ho na tu faru do Vídně, měly by tam být nějaké matriky, možná, že mi pomohou.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník