Už dlouho se snažím vypátrat cesty mých předků na počátku 20. století. Jedná se o příjmení Šulc. Vím, že se oba narodili v Třemblatech, kde se jim narodili i některé děti, v roce 1903 se jim narodilo v tomto okolí poslední dítě v Hrusicích, pak o nich 7 let nic nemůžu najít, ač vím, že se jim narodili další děti a nacházím je až v roce 1910, kdy se jím narodí jejich poslední dítě, můj praděda v Siřejovicích, což je okres Litoměřice. Od táty vím, že otec pradědy pracoval jako dělník v cihelně, pronajímal si malé cihelny a tam pracovat a že se kvůli tomu stěhovali, tak kde jich bylo zapotřebí. Jen nevím jak se mohli dostat až tak daleko.
Od roku 1910 o nich zase nic nevím až do roku 1919, kdy se sestra pradědy provdala v Libotenicích, což je pořád Litoměřický kraj. V roce 1922 vystupují v Roudnici z církve a v roce 1923 se do ní opět v Libotenicích vrací. Co dělali, kde bydleli a žili mezi tím netuším.
Táta si pamatuje, že prapraděda sloužil v první světové válce u koní v Terezíně, u vojáků o něm nic nenašli, že mají tyto data zkartované.
Po roce 1923 je nacházím (jen svého pradědu) v roce 1932, kdy se žení s mojí prababičkou a narodí se jim můj děda v Ořechu, okres Praha západ. Jak se tam opět dostal netuším. (vojenskou službu měl v Bratislavě, takže na vojně tam asi nebyl).
K tomu všemu, když jsem nahlížela do školních spisů mého dědy, tak tam má psanou domovskou obec Třemblaty. Nevím proč, jelikož už ani jeho otec se v Třemblatech nenarodil, poslední narození tam byli jeho prarodiče.
V Třemlatech jsem byla a žádné záznamy, hroby nic tam po nich není, našla jsem je pouze ve školních knihách z 19. století.
Nevíte jak bych mohla chybějící informace získat, co všechno prohledat?
Do Siřejovic jsem také volala a jméno Šulc jim nic neříká.