heritage

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

heritage

Příspěvekod M-OLOMOUC » úte úno 05, 2013 17:24

zdravím poprvé a prosím nějakého dobráka o pomoc. :) Mám myheritage premium, ale první stažený tree builder mi zůstal v pokaženém PC. Nově stažený z mého heritagu mi nekopíruje foto. Když chci tedy psát nové zápisy rovnou, program mi to nedovoluje. Kolegyně z práce má u každého okna plus a tam mění info. Já to nemám. Prosím o pomoc. Mám 440 lidí a nové nelze dopsat. Bere mi to chuť bádat. Děkuji moc Mirek :wink:
M-OLOMOUC

Re: heritage

Příspěvekod ozana » úte úno 05, 2013 17:50

Zkuste to vysvětlit obrázkem, vůbec Vám nerozumím.
Ožana neznamená ženu, přestože to kdysi velmi dávno bylo ženské křestní jméno
ozana

Oblast pátrání: Slezsko, Petřvald okr.Karviná, Šenov

Příspěvekod M-OLOMOUC » úte úno 05, 2013 17:54

asi nedokážu stáhnout obrázek :D jednoduše....nelze mi aktualizovat premium heritage. Na starém PC mi to šlo. Když se pokazilo, jiné PC má problém věci aktualizovat.
M-OLOMOUC

Příspěvekod alenas » úte úno 05, 2013 18:29

Nevím jestli se ptáte zrovna na tohle, ale - když překlopíte rodokmen z FTB na Heritage, tak nelze pracovat on-line. Pokud pracujete "on-line" nelze překlápět údaje z FTB. Buď jedno nebo druhé. Aspň taková je má zkušenost (mám také Premium). Pracuji s FTB - tak mám aspoň zálohu. Pokud máte na Heritage nějaké údaje, použijte formát GEDCOM. Přijde Vám na mail - ale pozor- někdy se uloží do spamů ).
Z Aš.dravím
alenas

Příspěvekod M-OLOMOUC » úte úno 05, 2013 18:33

děkuji,zkusím:)
M-OLOMOUC

Příspěvekod Rozina » úte úno 05, 2013 18:57

Já jsem přišla v počítači o data Family Tree Builder. Na novém počítači jsem si stáhla znovu program FTB a do toho jsem chtěla z CD natáhnout zálohovaná data. Bohužel přišla jsem i o ně. Já když dám CD do počítače a chci data zálohovat, tak okamžitě se začnou stahovat z FTB. Protože tam žádná data nebyla, tak se všechno vymazalo i na CD, takže jsem musela použít GEDCOM z MyHeritage. Mám však stále problém, na MyHeritage se mě neustále zněkolikanásobují alba a sama je nemohu vymazat. Již několikráte jsem psala (v němčině) správcům a oni mě to opět vymazali. Přestává mě to již bavit. Chtějí stále více peněz a přitom s nimi nemůžeme komunikovat v češtině.
Rozina

Příspěvekod alenas » úte úno 05, 2013 20:12

Zdravím - CD na zálohování jsem už dávno přestala používat, především přepisovací - a předpokládám, že je to i Váš problém. Používám externí disk a většinou fomát GEDCOM. V rodokmenech mám cca 6000 osob a několik let práce a do konce života už bych to nedala dohromady. Data (včetně obrázků) ukládám do několika programů (BK6 - má vlastní zálohování, Ancesry a FTB). Pokud překlopím GEDCOM z FTB (nebo Heritage), tak není ani problém s diakritikou. Moc velkým příznivcem Heritage sice nejsem, ale v něčem mi přesto pomohl. Pokud by došlo ke katastrofě, tak mám ješte v záloze přepisy z matrik a tištěné výstupy. Jistota je jistota - a tak zálohovat, zálohovat a ještě jednou zálohovat!!!
Aš.
alenas

Příspěvekod ozana » úte úno 05, 2013 21:49

Data vypálená na CD se nemohou smazat (leda by šlo o nějaký paketový zápis, kdy se na CD zapisuje prostým kopírováním)

Jako správce rodinného webu můžete na webu přes Rodokmen, Spravovat rodokmeny nejen Exportovat do GEDCOMu ale i Stáhnout do Family Tree Builderu (formát .ZED). Soubor pak načtete do aplikace FTB. Kromě toho si aplikace automaticky vytváří zaZIPované zálohy v podadresáři Backup (C:\Documents and Settings\{uživatel}\Documenty\MyHeritage\{rodokmen}\Backup\rodokmen - datum čas.ZIP)
ozana

Příspěvekod Rozina » úte úno 05, 2013 23:00

Děkuji za rady. Potřebovala bych být, ale o nějakou desítku let mladší, jsem stará a navíc počítačový antitalent. Myslela jsem si, že se v důchodu budu moci věnovat tomu co mě baví, ale bohužel není tomu tak. Musím fungovat naplno jako když mě bylo 40 a navíc chodím ještě na půl úvazku do práce.
Rozina

Příspěvekod ozana » stř úno 06, 2013 9:19

chce to pozvat si nějakého počítačově zdatnějšího příbuzného
ozana

Příspěvekod Zdenek » stř úno 06, 2013 16:27

ozana píše:chce to pozvat si nějakého počítačově zdatnějšího příbuzného

Třeba pubertálního vnoučka. :D Ti nás v tomto hravě strčí do kapsy. :shock: Já sice v důchodovém věku ještě nejsem, ale s PC válčím téměř vždy, když ho pustím. Takže neklesejte na mysli, jsou lidé, kteří jsou na tom mnohem hůř. :wink:
Zdenek

Příspěvekod Rozina » stř úno 06, 2013 18:48

To jsou sice dobré rady, ale já vnoučky nemám a muj syn mě jakoukoliv pomoc odmítá. A ten kdo by mě mohl pomoci, je až na Ostravsku.
Rozina

Příspěvekod ozana » čtv úno 07, 2013 10:40

no, přes takový teamviewer (http://www.teamviewer.com/cs/index.aspx) se dá online pomáhat třeba i z Thajska
ozana

Příspěvekod Zora » čtv úno 07, 2013 10:53

Na zjištění stavu účtu stačí, pokud se znalec ze svého PC přihlásí na onen účet. Aspoň zjistí, co se vlastně přesně stalo a jaká je možná náprava, třeba alespon stáhnout odděleně gedcom, tak, aby byl k dispozici, případne navrhnout , resp následně změnit nastavení tak, aby lépe vyhovovalo. Tohle přesně umí kolega, který si nepřeje být jmenován, třeba by se toho mohl ujmout Jde ovšem o soukromí a citlivá data. Zora
Zora

Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části

Zpět na Otázky a odpovědi