zdravím poprvé a prosím nějakého dobráka o pomoc. Mám myheritage premium, ale první stažený tree builder mi zůstal v pokaženém PC. Nově stažený z mého heritagu mi nekopíruje foto. Když chci tedy psát nové zápisy rovnou, program mi to nedovoluje. Kolegyně z práce má u každého okna plus a tam mění info. Já to nemám. Prosím o pomoc. Mám 440 lidí a nové nelze dopsat. Bere mi to chuť bádat. Děkuji moc Mirek
asi nedokážu stáhnout obrázek jednoduše....nelze mi aktualizovat premium heritage. Na starém PC mi to šlo. Když se pokazilo, jiné PC má problém věci aktualizovat.
Nevím jestli se ptáte zrovna na tohle, ale - když překlopíte rodokmen z FTB na Heritage, tak nelze pracovat on-line. Pokud pracujete "on-line" nelze překlápět údaje z FTB. Buď jedno nebo druhé. Aspň taková je má zkušenost (mám také Premium). Pracuji s FTB - tak mám aspoň zálohu. Pokud máte na Heritage nějaké údaje, použijte formát GEDCOM. Přijde Vám na mail - ale pozor- někdy se uloží do spamů ). Z Aš.dravím
Já jsem přišla v počítači o data Family Tree Builder. Na novém počítači jsem si stáhla znovu program FTB a do toho jsem chtěla z CD natáhnout zálohovaná data. Bohužel přišla jsem i o ně. Já když dám CD do počítače a chci data zálohovat, tak okamžitě se začnou stahovat z FTB. Protože tam žádná data nebyla, tak se všechno vymazalo i na CD, takže jsem musela použít GEDCOM z MyHeritage. Mám však stále problém, na MyHeritage se mě neustále zněkolikanásobují alba a sama je nemohu vymazat. Již několikráte jsem psala (v němčině) správcům a oni mě to opět vymazali. Přestává mě to již bavit. Chtějí stále více peněz a přitom s nimi nemůžeme komunikovat v češtině.
Zdravím - CD na zálohování jsem už dávno přestala používat, především přepisovací - a předpokládám, že je to i Váš problém. Používám externí disk a většinou fomát GEDCOM. V rodokmenech mám cca 6000 osob a několik let práce a do konce života už bych to nedala dohromady. Data (včetně obrázků) ukládám do několika programů (BK6 - má vlastní zálohování, Ancesry a FTB). Pokud překlopím GEDCOM z FTB (nebo Heritage), tak není ani problém s diakritikou. Moc velkým příznivcem Heritage sice nejsem, ale v něčem mi přesto pomohl. Pokud by došlo ke katastrofě, tak mám ješte v záloze přepisy z matrik a tištěné výstupy. Jistota je jistota - a tak zálohovat, zálohovat a ještě jednou zálohovat!!! Aš.
Data vypálená na CD se nemohou smazat (leda by šlo o nějaký paketový zápis, kdy se na CD zapisuje prostým kopírováním)
Jako správce rodinného webu můžete na webu přes Rodokmen, Spravovat rodokmeny nejen Exportovat do GEDCOMu ale i Stáhnout do Family Tree Builderu (formát .ZED). Soubor pak načtete do aplikace FTB. Kromě toho si aplikace automaticky vytváří zaZIPované zálohy v podadresáři Backup (C:\Documents and Settings\{uživatel}\Documenty\MyHeritage\{rodokmen}\Backup\rodokmen - datum čas.ZIP)
Ožana neznamená ženu, přestože to kdysi velmi dávno bylo ženské křestní jméno
Děkuji za rady. Potřebovala bych být, ale o nějakou desítku let mladší, jsem stará a navíc počítačový antitalent. Myslela jsem si, že se v důchodu budu moci věnovat tomu co mě baví, ale bohužel není tomu tak. Musím fungovat naplno jako když mě bylo 40 a navíc chodím ještě na půl úvazku do práce.
ozana píše:chce to pozvat si nějakého počítačově zdatnějšího příbuzného
Třeba pubertálního vnoučka. Ti nás v tomto hravě strčí do kapsy. Já sice v důchodovém věku ještě nejsem, ale s PC válčím téměř vždy, když ho pustím. Takže neklesejte na mysli, jsou lidé, kteří jsou na tom mnohem hůř.
Na zjištění stavu účtu stačí, pokud se znalec ze svého PC přihlásí na onen účet. Aspoň zjistí, co se vlastně přesně stalo a jaká je možná náprava, třeba alespon stáhnout odděleně gedcom, tak, aby byl k dispozici, případne navrhnout , resp následně změnit nastavení tak, aby lépe vyhovovalo. Tohle přesně umí kolega, který si nepřeje být jmenován, třeba by se toho mohl ujmout Jde ovšem o soukromí a citlivá data. Zora
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části