P.s. máte zkušenost, že byste ve stažených digitalizovaných knihách šli jen podle čísla domu z rodného listu? Jakože pro zrychlení práce se nedívat na jméno, ale jen na to číslo?
Děkuji za předání zkušeností

Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
Lenkae píše:Naopak, když jsem šla podle jména, nacházelo mi to spoustu příbuzných, o které zatím nemám zájem, ty možná budu hledat až budu mít to hlavní.
Pichnat4 píše:Lenkae píše:Naopak, když jsem šla podle jména, nacházelo mi to spoustu příbuzných, o které zatím nemám zájem, ty možná budu hledat až budu mít to hlavní.
Poradím vám, abyste si všechny příbuzné zapisovala, evidovala a stahovala co jde. Já šel původně také po přímé linii, ale když má člověk všechno hotové, tak najednou začne hledat ostatní a dělá vše vlastně nanovo. A u sourozenců se kolikrát vyskytují další údaje, které vám pomohou při nějaké nejasnosti.
Tomas_ píše:Chtěl bych vás požádat o radu k přiloženému křestnímu listu - ze strany dědy. Hledám otce i matku z listu, oba hledám v matričních knihách Líšnice - myslíte, že by se podle toho listu otec Josef Krsek a matka Josefa Marvanová nemuseli v té Líšnici narodit (a že by to byl jen pobyt)? Už jsem v koncích ze strany babičky poměrně dobře postupuji dále, ale tady z toho listu dědy se nemůžu hnoutDokonce jsem i oba hledal v knize narození celé farnosti dle abecedy a taky nic
![]()
P.s. máte zkušenost, že byste ve stažených digitalizovaných knihách šli jen podle čísla domu z rodného listu? Jakože pro zrychlení práce se nedívat na jméno, ale jen na to číslo?
Děkuji za předání zkušeností
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků