Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
chasanar píše:Nějak nechápu smysl příspěvku, proč jednoho z předků vyzdvihovat a druhého zatracovat? Určitě si oba prožili své a my nemáme právo je soudit; vybírat z pohodlí domova - "na kterého mám být pyšnější?" Zdá se mi to vůči jejich památce hodně krátkozraké a pokrytecké.
chasanar píše:Pokud zakládáte nové téma, navíc jako "otázku", musíte počítat s tím, že lidé budou reagovat. A ne se cítit dotčený, že mají svůj názor. Příště tedy formulujte jinak - srozumitelněji pro tupouny, ať se vás příp. jiný názor nedotkne. Mimochodem, naprosto souhlasím s Veronikou.
Zora píše:Ve válce jde o přežití. Vzhledem k tomu, že jste na světě, byli důležití jak vojáci, tak i jejich manželky..
Muži se trápili ve vojenské vřavě, ženy prožívaly strach, stres, hlad, bídu a musely se postarat o děti.
Zkuste zavřít oči a tohle vše si představit...
Naprosto nemá cenu nic dalšího rozebírat.
Raději si přečtěte historickou literaturu o tom, v jakých podmínkách se bojovalo, co všechno hrozilo, jak se vojácí na všech stranách bojišť potýkali s novou technikou, prostředím, jazyky, životem v zákopech, ve vlacích, v horách... Vaše úvahy jsou opravdu nevhodné.
Zora
To špatně chápete, není to vybrání, kterým se budu chlubit a kterýho budu zatracovat.
Šlo mi o názory na koho byste byli pyšnější.
Karolina Vernerova píše:Nebudme vsichni hned tak najezeniMozna slo o spatne zvolena slova, o tezko vyjadritelnou myslenku..... V kazdem pripade jsme se snad shodli, ze oba zaslouzi nas obdiv. A tak kolega odpoved dostal.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků