Dobrý den,
hledám bližší informace o židovské rodině Friedlaender (psáno i Friedländer), cca do roku 1884 rodina žila v Uhlířských Janovicích, odkud se přestěhovali do Prahy. Z policejních přihlášek mám informaci, že měli 4 děti: Milada *1886, Zdeněk *1888, Paulina *1889 a Olga *1891 a dále je v policejní přihlášce poznámka " Getraut dem 21.2.1886 in Branik bei Prag" .
https://digi.nacr.cz/prihlasky2/?sessio ... e&record=1
Mám informace po roce 1935 a k prokázání, že se jedná opravdu o linii, kterou hledám bych potřebovala najít originál záznamů, tedy kde se rodiče brali a kde se jim narodily děti, hlavně mě zajímá Zdeněk *1888. Prošla jsem židovské matriky Uhlířských Janovic a židovské matriky Prahy, ale záznam jsem nenalezla. S pátráním v židovských matrikách nemám mnoho zkušeností, proto je možné, že hledám na špatném místě. Větev, kterou se snažím dohledat jsem ve různých genealogických databázích nenalezla, ale rodokmen Friedlaenderů (z Uhlířských Janovic) je dostupný na stránkách geni, zde jsem kontaktovala správce profilu, zda by mě odkázal na pramen, zde kterého vycházel, ale neozval se mi.
Najde se zde nějaká dobrá duše, která mi ukáže směr ? Zkoušela jsem i katolické matriky, ale ani zde jsem úspěšná nebyla. Dle úmrtí v roce 1939 v "židovské nemocnici", ale nepředpokládám, že by na konci 19. století konvertovali.
"Moji"Friedlaenderovi žili v roce 1935 ve Střešovicích.
Děkuji
Markéta Burešová