Karolina Vernerova píše:parkrat se mi stalo, ze na konci posledni nalezene strany bylo napsano, ze pokracuje na strane XX, cisla stran byla dopsana rucne v hornich rozich dokumentu a tam jsem vzdy pokracovani nasla.... nebo na konci dokumentu byl najednou seznam, ze vesnice XY je na stranach AA az FF a DD-RR.... take by ty dva roky mohly byt najednou psane nekde pokromade pro vsechny vesnice z te matriky..... a jeste se muzete zeptat v Nosalovicich- resp. spis v miste, odkud matrika pochazi, ze kde by ty dva roky mohly byt. U jedne z vesnic se mi stalo, ze byla vetsinu casu pod jednou farou a pak jsem ji ztratila a byla nakonec u vedlejsi fary. Ale ja jsem tady uplnej laik, tak pockejte, zda odpovi zkusenejsi....
mozna sem prilozte odkaz na tu matriku....
at se to podari, Karolina
plne súhlasím
matrika, kde bolo samostatne vedených x obcí, bola na začiatku zapisovania rozdelená na x častí v pomere odhadnutom z predošlých skúseností (podľa počtu obyvateľov). Niekedy sa stalo, že ten odhad nebol správny - priestor pre zápisy niektorej z obcí sa minul skôr ako pre ostatné. Zápisy potom pokračovali v mieste, kde bola najväčšia rezerva... takže pravdepodobne budú tie zápisy na konci niektorej inej obce...
a ako píše kolegyňa, dajte odkaz na matriku, pozrieme sa na to