Dobrý večer.
Vzhledem k tomu, že mám za úkol na vysoké škole vypracovat mapu v ArcGIS, a chtěl bych k tomu použít data ze sčítacích operátů (a to velmi konkrétní data, která nikdo nedigitalizoval), mě příliš netěší, že některé obce z okresu Třebíč, zejména na jihu, kvůli jejich příslušnosti k SOkA Znojmo vůbec nemají sčítací operáty před rokem 1921. Ony informace, které digitalizuji a chci je použít k tvorbě mapy, jsou pouze ve sčítáních 1900 a 1910. Z pozdějších SO byly odstraněny, respektive nebylo již požadováno po lidech, aby ony údaje uváděli.
Zajímalo by mě, co se se sčítacími operáty ze Znojma stalo. Jestli to způsobil nějaký požár, nebo se ztratily, nebo jsou někde v Rakousku, protože tehdy Znojemsko patřilo k Sudetám. Zatím jsem neviděl, že by se o tomto někde diskutovalo, proto s tím začínám. Zajímalo by mě velice, co se s oněmi sčítacími operáty 1857 - 1910 stalo, že již nejsou jakkoliv dostupné. Bohužel onen archiv má široký přesah i do okresu Třebíč, takže to schytalo velké množství obcí a já si tak pravděpodobně při tvorbě úkolu budu muset zvolit jiný okres, aby v mapě nebyla prázdná místa.