Nedá se dohledat sňatek

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Nedá se dohledat sňatek

Příspěvekod RitterQa » čtv pro 27, 2012 16:14

V matrice narozených u Jana Bazaly jsem zjistila, že se jeho rodiče vzali 21. listopadu 1898. Hledala jsem v matrikách pro Hovězí, jelikož se zde oba narodili, ale v žádné matrice tento sňatek nefiguruje. Je možné, že by se sňatek mohl nacházet v matrice, která je stále ještě živá?
PŘÍJMENÍ V MÉM RODOKMENU: Bazala, Bosáková, Fajkusová, Hromadová, Jašek, Kamenická, Modrovič, Toman (Tomanec), (aktualizováno 26.10.2015)
RitterQa

Oblast pátrání: Dolné Držkovce (SK), Hovězí, Ostrava, Piešťany (SK), Sokolovce (SK), Trnava (SK), Velký Báb (SK), Vsetín

Re: Nedá se dohledat sňatek

Příspěvekod Ewka » čtv pro 27, 2012 16:34

Nemohla být rodina evangelického vyznání? Nebo - není u data svatby uvedeno místo?
Ewka

Oblast pátrání: Broumovsko, Policko, Náchodsko, Dobrušsko, Podřipsko

Příspěvekod Martin Jílek » čtv pro 27, 2012 16:43

Ewka píše:Nemohla být rodina evangelického vyznání? Nebo - není u data svatby uvedeno místo?

Nebo špatně zapsané datum svatby?
Martin Jílek

Oblast pátrání: Šumperk, Telč, Mrákotín, Studená a okolí

Příspěvekod RitterQa » čtv pro 27, 2012 16:47

Obrázek

Tay se nachází to datum. Na foru mi poradili, že je to datum sňatku rodičů Jana. Oba se narodili v Hovězí, tudíž jsem z toho usoudila, že sňatek se konal tam.
PŘÍJMENÍ V MÉM RODOKMENU: Bazala, Bosáková, Fajkusová, Hromadová, Jašek, Kamenická, Modrovič, Toman (Tomanec), (aktualizováno 26.10.2015)
RitterQa

Oblast pátrání: Dolné Držkovce (SK), Hovězí, Ostrava, Piešťany (SK), Sokolovce (SK), Trnava (SK), Velký Báb (SK), Vsetín

Příspěvekod Martin Jílek » čtv pro 27, 2012 16:53

Nějak se mě obrázek nedaří zobrazit!Ale pokud je zápis pod Janem,řekl bych že se jedná o jeho svatbu!Mám tu zkušenost že to tam farář zapisoval pokud byla svatba v jiném místě!
Edit:Je to svatba Jana z roku 1928
.Je dost možné že je matrika skutečně ještě "živá"
Naposledy upravil Martin Jílek dne čtv pro 27, 2012 16:57, celkově upraveno 2
Martin Jílek

Příspěvekod stanley4 » čtv pro 27, 2012 16:54

Martin Jílek píše:Nějak se mě obrázek nedaří zobrazit!Ale pokud je zápis pod Janem,řekl bych že se jedná o jeho svatbu!Mám tu zkušenost že to tam farář zapisoval pokud byla svatba v jiném místě!

mne sa po dlhšej dobe obrázok načítal - je tam poznámka o svadbe Jana (1928), ale aj o svadbe jeho rodičov (1898)
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Příspěvekod Martin Jílek » čtv pro 27, 2012 16:58

stanley4 píše:
Martin Jílek píše:Nějak se mě obrázek nedaří zobrazit!Ale pokud je zápis pod Janem,řekl bych že se jedná o jeho svatbu!Mám tu zkušenost že to tam farář zapisoval pokud byla svatba v jiném místě!

mne sa po dlhšej dobe obrázok načítal - je tam poznámka o svadbe Jana (1928), ale aj o svadbe jeho rodičov (1898)

Omlouvám se!Jsem slepý :shock:
Martin Jílek

Příspěvekod stanley4 » čtv pro 27, 2012 16:58

Neviem prečo je v rovnakom období vedených viac katolíckych sobášnych matrík pre obec Hovězí, ale jedna z nich končí rokom 1897, takže zápis môže byť v jej pokračovaní, teda v ešte živej matrike.
Našli ste narodenie oboch rodičov Jana? Aj tam môže byť poznámka o ich sobáši, možno obsiahlejšia...
stanley4

Oblast pátrání: Uničovsko (Troubelice, Lipinka, Nová Hradečná, Libina)
SR - Horná Nitra, Liptov

Příspěvekod Ewka » čtv pro 27, 2012 17:03

stanley4 píše:Neviem prečo je v rovnakom období vedených viac katolíckych sobášnych matrík pre obec Hovězí, ale jedna z nich končí rokom 1897, takže zápis môže byť v jej pokračovaní, teda v ešte živej matrike.
Našli ste narodenie oboch rodičov Jana? Aj tam môže byť poznámka o ich sobáši, možno obsiahlejšia...

Stanley má pravdu - zkuste napsat email paní matrikářce na úřadě v Hovězím, určitě se Vám ráda podívá a napíše, které matriky jsou stále u ní :)
Ewka

Příspěvekod RitterQa » čtv pro 27, 2012 18:14

stanley4 píše:Neviem prečo je v rovnakom období vedených viac katolíckych sobášnych matrík pre obec Hovězí, ale jedna z nich končí rokom 1897, takže zápis môže byť v jej pokračovaní, teda v ešte živej matrike.

Další problém :D, narození Jana Bazaly jsem nenašla, ale mám podezření, že by mohl být v této matrice: N, I-N • 1829 - 1864 • 2414 • Vs IV 3 • Hovězí
Jenže é čtení není dokonalé, tudíž mám problém ho najít.

Ewka píše:Stanley má pravdu - zkuste napsat email paní matrikářce na úřadě v Hovězím, určitě se Vám ráda podívá a napíše, které matriky jsou stále u ní :)

A myslíte, že bych měla napsat pouze rok nebo to, co přesně hledám? S tímto totiž zkušenosti nemám :)
RitterQa

Příspěvekod Martin Jílek » čtv pro 27, 2012 18:25

Martin Jílek

Příspěvekod Ewka » čtv pro 27, 2012 18:46

Určitě napište, koho a co hledáte - ale také se zeptejte na matriky z Hovězí, které jsou stále na úřadě :)
Ewka

Příspěvekod RitterQa » čtv pro 27, 2012 19:00

Martin Jílek píše:Narození Jana pod č.173: http://matriky.archives.cz/matriky_lite ... 2589%29%29

Díky :), já sice měla namysli právě jeho otce, ale to je už moje chyba, že jsem to špatně napsala :D. Už se v tom začínám ztrácet, jelikož 4 generace za sebou jsou Janové :D
RitterQa

Příspěvekod Martin Jílek » čtv pro 27, 2012 21:18

RitterQa píše:
Martin Jílek píše:Narození Jana pod č.173: http://matriky.archives.cz/matriky_lite ... 2589%29%29

Díky :), já sice měla namysli právě jeho otce, ale to je už moje chyba, že jsem to špatně napsala :D. Už se v tom začínám ztrácet, jelikož 4 generace za sebou jsou Janové :D

Tak to nemáte zač děkovat. :D A já myslel jak Vám pomohu.Tak snad příště.
Hezký večer.
Martin Jílek

Příspěvekod Martin Jílek » čtv pro 27, 2012 21:32

Tak mě to nedalo!Tady narození Jana snad je to on 4.zápis vpravo č.173: http://matriky.archives.cz/matriky_lite ... 2588%29%29
Martin Jílek

Další

Zpět na Otázky a odpovědi