Matriky, seznam matrik

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Matriky, seznam matrik

Příspěvekod sanmarco » sob pro 22, 2012 10:29

Dobrý den,

měl bych dotaz. Existuje někde soupis matrik, myslím kompletní, tj. i živých?. V indexu Velkého Týnce jsem našel odkaz na rok 1880, kdy měl zemřít jeden můj předek, ale bohužel v opavských digitalizovaných matrikách je jen matrika pro Velký Týnec (končící 1912), ale on zemřel v obci Čechovice, jak ukazuje index. Ale ta není ještě asi dostupná ...

I-N, I-Z, I-O • 1832 - 1903 • 8331 • VB XIV 24 • Velký Týnec - v tomto indexu nalezen, snímek 110, František Habáň /+1882/
Z • 1832 - 1866 • 8325 • VB XIV 18 • Velký Týnec, Čechovice, Hostkovice, Krčmaň, Grygov, Vsisko - zde matriky Čechovi prozatím končí
Z • 1867 - 1912 • 8326 • VB XIV 19 • Velký Týnec - zde jsou čistě matriky pro obec Velký Týnec
sanmarco

Re: Matriky, seznam matrik

Příspěvekod Martin Jílek » sob pro 22, 2012 10:40

Martin Jílek

Oblast pátrání: Šumperk, Telč, Mrákotín, Studená a okolí

Příspěvekod sanmarco » sob pro 22, 2012 10:46

Dobrý den,

jasně tyto stránky znám ... ale jde mi o matriky, které mohou být tzv. ještě živé, tj. jsou někde možná na obci, nebo kdo ví kde. Taky by měl existovat nějaký takový soupis nebo myslíte, že ne? Nebo pak zbývá jen psát na různé úřady, jestli tam matrika někde neleží?
sanmarco

Příspěvekod Claricia » sob pro 22, 2012 12:01

sanmarco píše:Dobrý den,

jasně tyto stránky znám ... ale jde mi o matriky, které mohou být tzv. ještě živé, tj. jsou někde možná na obci, nebo kdo ví kde. Taky by měl existovat nějaký takový soupis nebo myslíte, že ne? Nebo pak zbývá jen psát na různé úřady, jestli tam matrika někde neleží?

Není potřeba psát na různé úřady, stačí napsat na ten obecní/městský úřad, kde jsou uloženy živé matriky pro danou obec. V případě Čechovic je to Velký Týnec, viz např.
Kód: Vybrat vše
http://registry.czso.cz/irso/buddet.jsp?budid=2418171&idob=1024243460
Naposledy upravil Claricia dne sob pro 22, 2012 13:58, celkově upraveno 1
Blanka Lednická (Claricia)
claricia@nase-koreny.cz
Střípky z matrik
Firemní stránky (přepisy, překlady, rešerše, kurzy)
Firemní stránky na Facebooku
Claricia

Oblast pátrání: Telčsko, Třešťsko, Písecko, Vizovicko, Rakovnicko, Kolínsko, Velká Losenice a okolí, Kateřinky u Opavy a okolí, Velké Opatovice a okolí, Čestice na Strakonicku a okolí, Radnice (RO) a okolí

Příspěvekod Martin Jílek » sob pro 22, 2012 13:39

V tom případě je potřeba postupovat jak píše Claricia.
Přeji krásný den :-)
Martin Jílek

Oblast pátrání: Šumperk, Telč, Mrákotín, Studená a okolí

Příspěvekod sanmarco » sob pro 22, 2012 14:26

Velice Vám děkuji, zařídím se dle vaší rady!

Claricia píše:

Není potřeba psát na různé úřady, stačí napsat na ten obecní/městský úřad, kde jsou uloženy živé matriky pro danou obec. V případě Čechovic je to Velký Týnec, viz např.
Kód: Vybrat vše
http://registry.czso.cz/irso/buddet.jsp?budid=2418171&idob=1024243460
sanmarco

Zpět na Otázky a odpovědi