Fórum pro příznivce genealogie. Hledání předků, tvorba rodokmenů, rady, genealogický software a další.
filmovymaniak píše:Marillo,
ještě mne napadla jedna věc, pokud sháníte info o člověku, který v řadách wehrmachtu padl, karty padlých jsou na ancestry
marilla píše:filmovymaniak píše:Marillo,
ještě mne napadla jedna věc, pokud sháníte info o člověku, který v řadách wehrmachtu padl, karty padlých jsou na ancestry
Dekuju, zkusila jsem to, ale stryce jsem nenasla. No, budu je zkouset uhanet, at na to necekam dalsi tri roky… cerveny kriz mi poslal poznamku, ze se lecil ze zraneni a to babicku taky prekvapilo, vubec to nevedela… snad se neceho dockam a pak muze jit cely slavny Bundesarchiv ….
Foxtrot píše:Zrovna včera mi z Bundesarchivu (respektive z berlínské pobočky) poslali dokumenty které jsem si vyžádal. Žádost o výzkum a vše potřebné jsem odeslal 26.5.2021. Po přečtení několika fór jsem si myslel, že to bude běh na dlouhou trať, ale rychlost vyřízení mě velmi mile překvapila. Obdržel jsem pradědovu kartu v pdf a výpis jednotek, ve kterých postupně až do své smrti sloužil, včetně roků přeřazení a archivních čísel jednotlivých rozkazů. Dokonce šel Bundesarchiv tak daleko, že mi poslal i druhou kartu, kterou někdo během války založil na pradědovo zkomolené jméno. Vzhledem k tomu, že měl Železný kříž, bylo mi doporučeno kontaktovat i pobočku ve Freiburgu, zda by se nenašlo ještě něco u nich. Vše bylo doplněno i odkazy na seznam zkratek používaných v kartách a obrázkový návod co jednotlivé části karty znamenají. Za sebe tedy mohu říci, že jednání Bundesarchivu bylo více než pohodové.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků