od Hiram » úte led 26, 2021 14:49
To s těmi kilometry archiválií je mi jasné. Spíš asi ve Vídni, netuším kolik archiválií přečkalo povodně. Díky za ten článek. Našel jsem tam odkaz na ty schematismy, tam se právě uvádělo, kde daný pluk měl garnizónu, velitele atp. Určitě to projdu. Zkusím ještě napsat do Vídně.
Ono s tou pozůstalostní je to problém. Byť byl praděda 2x vyznamenaný o válce nikdy v rodině nemluvil (říkal táta a děda se o tom taky nikdy nezmiňoval). De facto se nic nezachovalo, předpokládám, že to všechno zahodil a nechtěl s tím mít nic společného. Naopak z babiččiny strany se něco zachovalo - šavle a velká kniha. Ač byli oba příbuzní zhruba stejně staří, tak ani spolu se na to téma nikdy nebavili.
Máte pravdu, že různé části pluku, mohli být na jiných místech, tam je pak asi nutné vzít ten detail z kmenového listu s informací u jaké eskadrony, baterie byl.
Říkal jsem si, že určitě nejsem první koho takové téma zajímá, ale moc informací o jednotlivých plucích jsem nenašel. Jedná se o ty almanachy, kde byly uváděny všechny pluky, existují stránky, kde je třeba nějaké národnostní složení, ale jinak nic moc.
Budu rád za jakoukoliv literaturu. Hlavně, kde jsou prameny.