Jsem na mrtvém bodě

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Jsem na mrtvém bodě

Příspěvekod Jarda1 » pát led 22, 2021 21:02

Pěkný den všem, prosím o radu a nápady, jak dále postupovat:
V roce 1874 se narodila dvojčata František a Adolf, František je předkem mé větve.
K Adolfovi mám matriku narození, školní výkazy, chodil s bratrem do školy. Zde mé bádání v tuto chvíli končí. Nemám žádné informace, kam by se mohl přestěhovat, není mezi padlými, legionáři, u VHA nemá kartu vojáka (František ano, byl v armádě).

V seznamu pasažérů z roku 1892 lze naléz 19letého Adolfat Tichého na cestě do Ameriky, destinace New York. V americkém sčítání lidu ho nemůžu najít (zkoušel jsem ancestry).
Šance, že by to mohl být on existuje. V seznamu pasažérů je uvedeno povolání holič. Jeho dva bratři byli taktéž holiči.

Děkuji za nápady!
Jarda1

Oblast pátrání: Holešov, Náměšť na Hané, Kladky

Re: Jsem na mrtvém bodě

Příspěvekod lenle » stř led 27, 2021 23:31

Mozno skuste dat viac detailov, aspon odkial mal byt a trebars aj link na zaznam, mozno si niekto vsimne nieco co ste mohli prehliadnut. Tiez je dobre dokladne prestudovat cely harok ludi co s nim prisli, ci nejake meno trebars nebude povedome...Z ktoreho roku ste pozerali scitacie harky? Mohol sa opat vratit a bude trebars v dalsom scitani.
lenle

Oblast pátrání: CZ - Dnešice a okolie
SK - Kaplna, Ružomberok, Papradno

Re: Jsem na mrtvém bodě

Příspěvekod zeter » čtv led 28, 2021 7:29

Být vámi, zkusím to na FamilySearch (je nutné se zaregistrovat, ale je to zdarma) - zkusmo jsem zadal, a záznamů u jména Adolf Tichy je vícero, někteří roky narození 1874-6 (rok dva sem tam nehraje roli), původ Austria/Bohemia/Czechoslovakia
zeter

Zpět na Otázky a odpovědi