Hledání umrtí

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Hledání umrtí

Příspěvekod Rooka » čtv črc 12, 2012 12:44

Dobrý den, mám jednu velikánskou prosbu, jedná se mi o dohledání umrtí, na přelomu 19.stoleti 1883-1900. Našel jsem zápis narození, kde v kolonce svědků (kmotrů) je zápis http://actapublica.eu/matriky/praha/pro ... strana=404 Prosím, kde bych mohl dohledat více o tom jaký Jan V. dělal šafáře v Mrači předem všem děkuji za odpověd. Michal

ale záhy jsem si snad odpověděl sám!! Ale určitě bych byl rád kdyby mi zkušení a znalý kde hledat poradily

Narozen v Jírovicích 1835 O: Janu Vorlovi 1806-1855 (48) a M: Barboře 1811-1876 (65) rz Procházkové z Bystřice 61. Od roku 1842 pobýval na statku v Myslíči č.11, kde se jim narodily děti. V roce, 1868 se v Myslíči rodí dcera Anna a rodina se stěhuje za prací do Bukovan, kde kupují dům č.p.32. V roce 1870 se rodí syn František, který po dvou letech v Bukovanech 32 umírá, a v temže roce se rodí 6.7.1872 muj praděda Matěj Vorel, a zároveň se dům prodává. Rodina odchází, neznámo kam. V roce 1883 v knize zemřelích Benešov 55 se objevuje stopa, že v roce 1879 na Skramníkách č.1 se narodila dcera Marie. Zde rodina pobýva 4 roky, než se vrací do Myslíče č.7 roku 1883 kde umírá (4) záhy se opět stopa vytrácí hledal jsem v Myslíči 11 i č.7 a nikde nikdo až v roce 1922 kdy umíra Marie rz Kůstková, již vdova po Janu Vorlovi.
.............................................................................................................................................................................................
dne 12.07.2012 jsem zjistil že Jan již byl po smrti v roce 1892 tim se opět vracím na začátek hledání, a to do roku 1883-1892, také nikde není napsano, že se mohla Marie rz Kustková vrátit, ze Skramníků v okrese Český Brod sama, z dcerou, ktrerá následně v roce 1883 umírá. Tímto však vyplývá, Že by Jan Vorel syn zemřelého mohl bejt šafářem při hospodařství z manželkou Marii rz Kostrovská, v Mrači 22 .
Rooka

Oblast pátrání: z Otcovi strany:
Benešovsko - Myslíč Bedrč Jírovice Postupice,
Kolínsko - Příšimasy Škvorec Uhřiněves, Uvaly
Praha - Strašnice Košíře Vršovice Nusle Žižkov Vinohrady

Zpět na Otázky a odpovědi