Ďakujem za reakciu.
V matrike danej obce (celej farnosti) nie je v rokoch 1782-1786 zapísané žiadne dieťa týchto rodičov. Pozrel som aj susednú farnosť - Nemeckú Libinu, kde sa tiež takýto zápis nenachádza (nenašiel som v indexe ani pri prezretí matriky).
Krstných rodičov som tiež sledoval. Neviem, či to môže niečo napovedať:
prvé tri deti (nar. 1772, 1774 a 1777) majú rovnakých krstných rodičov, ďalšie dve (nar. 1779 a 1781) rovnakých, s predošlými sa nezhodujú. Posledné dieťa (nar. 1787) má ako krstných rodičov napísaných manželov, pričom meno muža je totožné s menom krstného otca prvých detí, čo ale nemusí znamenať, že je to tá istá osoba.
Vzhľadom na ten Váš prípad bude dobré, keď prezriem úmrtnú a sobášnu matriku v tomto období. To by bolo vysvetlenie aj pre dve deti s takmer rovnakým menom (František Anton - Anton). Lenže zo sobášnej matriky vyplýva, že Anton je syn tých istých rodičov ako ostatné deti (pri otcovi súhlasí meno, povolanie aj bydlisko; rodné priezvisko matky sa overiť nedá, keďže v rodnej matrike je len krstné meno matky). Bydlisko Antonovho otca napísané v sobášnej matrike je Česká Libina, kde sa narodili aj všetky ostatné deti, takže nepredpokladám, že by bol priženený. 100%-ne to vylúčiť neviem, tak to preverím
V prípade, že nebol priženený, je možné, že by rodičia dali deťom mená "František Anton" a "Anton", keď viem, že sa obaja dožili minimálne dospelosti?
Čo sa týka rozdielu 10 rokov vo veku zapísanom v matrike - tiež som sa s tým stretol, ale bolo to v úmrtnej matrike, kde sa vek hlavne pri chorých osobách odhaduje ťažšie. V prípade sobáša osoby vo veku 20-30 rokov je 10-ročný rozdiel podľa mňa nepravdepodobný.