narození 1724 - sňatek 1740 to by se vdávala v 16 letech. Možné, ale méně pravděpodobné... stejně tak je možný, ale spíš ne pravděpodobný rozdíl věku v době úmrtí - 20 let u ženy ve středním věku. Z
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části
Taky se to dá porovnat s posledně narozeným dítětem a věkem matky. Věk otce není až tak směrodatný. Mám v rodokmenu i věk otce kolem 60 a matky kolem 40 let.
podle roku úmrtí by jí bylo 40 let podle roku narození 20let, našel jsem pouze 2 děti z tohoto manželství a ani jinou svatku jejího manžela tak nevím moc jsem si nepomohl
je to spíš nepravděpodobné. neuvádíte odkazy, ani nevidím rok narození dítěte. Je tedy i možné, že se jedná o více obcí, někde se nevěsta narodila, jinde vdávala, popř. ještě jinde rodila děti. . Zkuste ještě najít svatbu dětí a zjistit, zda matka byla - nebyla na živu
Oblast pátrání: Ivančice a okolí, Brno-Zábrdovice, jižně od Brna, Tišnovsko, Vysočina-Žďár, Křižanov, Velkobítešsko, Náměšťsko, z části Třebíč, mlynářské rody na řekách Jihlava, Oslava, matriky Rakousko z části
No a ještě je možné, že jste se spletl při čtení věku při úmrtí, chyba přesně o dvacet let je divná, u některých zapisovatelů se trojka s pětkou plete.
vidím tam 58 roků (ale nechejme to na dalších) a údaj, že šlo o úmrtí vdovy po JIřím. Našel jste úmrtí jejího manžela? Tam by se snad tedy dalo zjistit, kde je chyba, jeho věk při úmrtí by měl odpovídat datu svatby a současně být v souladu s věkem manželky... Z.
Naposledy upravil Zora dne pon dub 14, 2014 19:20, celkově upraveno 1
Souhlas se Zorou, u Jiřího Sikory Rusticuse z Wolešné, který zemřel 20. března 1762, je věk též 58 let Anna, vdova po zemřelém Jiřím Sikorovi Rusticusovi, zemřela 2. června 1762, věk 58 let Narození Jiřího máte?
pokud mám brát zápis o úmrtí, že je správně tak poté se jedná o špatný záznam, ale narození jiného Jiřího Sýkory v Jivině neexistuje, a ani Narození Anny Žákové ve strašicích pouze roku 1624