Badatelský průkaz?

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Badatelský průkaz?

Příspěvekod Peters » pát srp 30, 2013 7:29

Na oddělení Pozemková knihy Katastrálního úřadu jsem se dozvěděl, že je možné do pozemkovch knih nahlédnout pouze tehdy, pokud mám badatelský průkaz. Ovšem vůbec netuší, kdo by měl být k jeho vystavení kompetentní. Vzhledem k tomu, že zpracovánám historii domů v obci, není placení za každou stránku úředního opisu moc reálné. Nevěděl byste někdo, kam na takový průkaz?
Peters

Re: Badatelský průkaz?

Příspěvekod Pichnat4 » pát srp 30, 2013 8:03

Peters píše:Na oddělení Pozemková knihy Katastrálního úřadu jsem se dozvěděl, že je možné do pozemkovch knih nahlédnout pouze tehdy, pokud mám badatelský průkaz. Ovšem vůbec netuší, kdo by měl být k jeho vystavení kompetentní. Vzhledem k tomu, že zpracovánám historii domů v obci, není placení za každou stránku úředního opisu moc reálné. Nevěděl byste někdo, kam na takový průkaz?

Ano, to je naprosto správná informace. Pozemková kniha není součástí katastru nemovitostí a není veřejnosti přístupná.

Ze stránek čuzk:

Není možné do nich nahlížet a pořizovat si z nich opisy, výpisy a kopie, a to ani za přítomnosti zaměstnance katastrálního úřadu. Na žádost z nich katastrální úřad vyhotoví výpis, opis nebo kopii za správní poplatek.

Dle mého je badatelský průkaz například průkaz ISIC, v případě, že byste zpracovával téma jako bakalářskou nebo diplomovou práci, ale mohu se mýlit.
Pichnat4

Oblast pátrání: Rakovnicko, Lounsko, Žatecko, Berounsko, Rokycansko

Příspěvekod Peters » pát srp 30, 2013 9:01

No to mě právě zajímá, jaký průkaz by se k tomu dal použít nebo získat. Průkaz kronikáře vystavený obecním úřadem? Členský průkaz České genealogické a heraldické společnosti? Nebo nějaký úplně jiný? Když oni to na tom katastrálním úřadu sami nevědí...
Peters

Příspěvekod Kasr » pát srp 30, 2013 9:20

Peters píše:No to mě právě zajímá, jaký průkaz by se k tomu dal použít nebo získat. Průkaz kronikáře vystavený obecním úřadem? Členský průkaz České genealogické a heraldické společnosti? Nebo nějaký úplně jiný? Když oni to na tom katastrálním úřadu sami nevědí...

Oficiální žádost obecního úřadu o vydání povolení pro Vás k nahlížení do pozemkových knih konkrétní obce a zdůvodnění proč o to žádají. Zaslat na ČÚZK a čekat na odpověď, jiné řešení asi není. Úřad je nadřízený všem pobočkám v republice a jen on se k tomu může vyjádřit a rozhodnout.
Kasr

Zpět na Otázky a odpovědi