Pátrání, zda je člověk spřízněn s mojí rodinou

Kdo co neví a chtěl by vědět, může sem napsat a doufat, že mu někdo odpoví.

Re: Pátrání, zda je člověk spřízněn s mojí rodinou

Příspěvekod kokosovakulicka » stř čer 26, 2013 15:30

Zdravím, pokud jste z Dubiny, je možné, že jste z větve Lyčků z Hrabové. Ta podle pamětníků není stejná jako ta bělská (ale co se zdá nějak, může být jinak).
Vyznat se v této rodině je hodně na palici. Jedna z mých příbuzných si platila právě za zhotovení rodokmenu v relaci k možné příbuznosti s Břetislavem a závěr byl, že to není rodina. Náhodou jsem našla ale příbuzné v USA a zjistila, že se starobělská a novobělská větev Lyčků spojila, čímž se z původně naprosto nezpřízněného Břetislava stal můj x-krát pra a přes kolena bratranec. Pokud máte zájem, ozvěte se a zkusíme zjistit, zda nenajdem někde shodu. Na Lyčcích dělám několik měsíců, ale primárně se zabývám starobělskou rodinou. Krom Staré a Nové Bělé byli také ve zmiňované Hrabové a Krmelíně.
Odkaz od Zory je tím nejlepším pramenem, který k Břetislavovi asi je. Bohužel nikoho jiného moc nezajímá, není ani považován za oběť heydrichiády, zřejmě proto, že se zastřelil dříve, než ho stihli umučit či popravit Němci...
kokosovakulicka

Re: Pátrání, zda je člověk spřízněn s mojí rodinou

Příspěvekod kokosovakulicka » stř čer 26, 2013 15:51

A když už jsem to načala, třeba se najde někdo, kdo se bude Lyčky zaobírat v budoucnu, v článku pana Pchálka je chyba. Břetislavova manželka nebyla Zdeňka, ale Františka Maunová. Byla popravena v Mauthausenu v roce 1942 zastřelením. Její jméno, na rozdíl od Břetislavova, je uvedeno na památníků obětí heydrichiády. V projektu Pamětí národa je uchována audio nahrávka Věry Šmejkalové, jejíž rodina ukrývala Břetislava v Ouběnicích.
kokosovakulicka

Předchozí

Zpět na Otázky a odpovědi